Ontwapenende inzendingen wedstrijd Vredesweek

Het was geen gemakkelijke opdracht waarmee de Raad van Kerken creatievelingen uitdaagde ter gelegenheid van de Vredesweek 2014. Het thema was ‘ontwapenend’ en er kon getekend, geschilderd, gefotografeerd of gekleid worden.

Afgelopen zaterdag vond de prijsuitreiking plaats in Boekhuis Aalsmeer en de gelukkige prijswinnaars werden uitgenodigd. Deze week zijn de inzendingen nog te zien in de etalage van de boekwinkel in de Zijdstraat.

Vrede uitbeelden
Cees Vrooland won met zijn tekeningen van dansende soldaten de eerste prijs. Edith Goezinne werd tweede. Esther Fokkema en Hosan Khouja vielen bij de kinderen in de prijzen. Met klei hadden zij de vrede uitgebeeld.

Zohre Morovatmanesh,Jaap Overbeek en Liesbet Geijlvoet namen deel in de jury en waren unaniem in hun keuze.

Andere activiteiten Vredesweek
Om stil te staan bij de Vredesweek, die van 20 t/m 28 september loopt, organiseert De Raad van Kerken meer activiteiten. Zo was er een drukbezochte oecumenische viering afgelopen zondag in de Open Hof Kerk en een lezing in de Karmelkerk van vredesactivist Kees Nieuwerth afgelopen maandag.

Donderdag vindt in de Historische Tuin een informatiemarkt met barbecue plaats met betrekking tot vrijwilligerswerk voor jongeren en vrijdag wordt de vredesmaaltijd gehouden in de Doopsgezinde Kerk.

Foto: jury en prijswinnaars van de creatieve wedstrijd in de Vredesweek met het thema ‘Ontwapenend’. Van links naar rechts juryleden Zohre Morovatmanesh en Jaap Overbeek, prijswinaars bij de kinderen Esther Fokkema en Hosan Khouja, organisator en afgevaardigde van de Oecumenische Ambassade van Vrede Aalsmeer Liesbet Geijlvoet, Edith Goezinne en winaar Cees Vrooland (foto Miekje Hoffscholte)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin