Onderzoek ‘Beste gemeente’, Aalsmeer geen toplocatie

Dat vorige week bekend werd gemaakt dat Aalsmeer een 'Economische Toplocatie' is, was natuurlijk fantastisch nieuws. Elsevier en onderzoeksbureau Louter deden echter nóg een onderzoek: die naar de beste gemeente. Die naar waar het gewoon fijn wonen is.

Deze keer helaas geen topnotering. Aalsmeer komt zelfs niet in de top 50 voor. Hoewel er een stijgende lijn in zit (2015: 239; 2016: 217), heeft Aalsmeer het niet verder geschopt dan een 127ste plaats.

Het onderzoek behelst twaalf onderdelen, binnen vier thema's: Voorzieningen (3/5), Economie & Arbeidsmarkt (5/5), Omgeving (3/5) en Rust Ruimte & Leefbaarheid (2/5). Het eerste getal is de behaalde score, het tweede staat voor de maximale score. Dat het economisch gezien goed met ons gaat, wisten we al. Op het gebied van leefbaarheid valt nog wel iets te versleutelen.

Groen
Waar de gemeente een hele grote inhaalslag kan maken, is het verbeteren van de groenvoorzieningen. Zoals u ook op de afbeelding kunt zien, is het daar maar matig mee gesteld. Dat blijkt ook uit het onderzoek van Elsevier. Het thema Omgeving kreeg slechts drie van de vijf punten. Dat het er nog drie zijn geworden, komt vooral door de aanwezigheid van monumenten en aantrekkelijke woonhuizen. Het andere item binnen het thema, natuurlijke omgeving, kreeg namelijk slechts de score twee.
 
Overlast
Binnen het thema Rust, Ruimte & Leefbaarheid is het vooral het item overlast dat roet (of fijnstof) in het eten gooit. Daar scoort Aalsmeer ronduit slecht. Overlast an sich is natuurlijk een zogenaamd containerbegrip, er zijn vele vormen van overlast. Bij het zoveelste vliegtuig over het dak van de redactie kunnen wij ons voorstellen dat Schiphol, onze goede buur met expansiedrift, hier een rol in heeft gespeeld. 

Tekst: Mariëlle Wegman

Foto's: op voorpagina het Hornmeerpark dat heeft moeten inboeten (archief AalsmeerVandaag), boven de tekst: bomen die geruimd moesten worden voor nieuwbouw, in de tekst: hoe het is gesteld met het groen (bron RTL).

Eén reactie

  1. Het gaat hier om groen binnen de bebouwde kom. Helaas ontbreekt het niet alleen binnen de bebouwde kom aan groen, masr ook daarbuiten. Waarom kan het in Amstelveen wel en hier niet? Gebrek aan interesse? Levert het niets op? Lobbyen we daarom liever voor nog meer woningbouw ipv voor het herstellen van het woongenot van de huidige inwoners?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel