Nieuwjaarsduik ‘warmer’ dan ooit

Door: redactie. Waar is de tijd gebleven dat er voorafgaand aan de nieuwjaarsduik eerst ijs gehakt moest worden? Gisteren werd rondom de vlonders van het Oosterbad een luchttemperatuur van twaalf en een watertemperatuur van zeven graden gemeten waarmee het vermoedelijk de warmste ‘plons’ ooit werd. Behalve het Oosterbad werd ook de Westeinder gebruikt voor de frisse start van 2023.

Na twee duikloze jaren werd de traditie in het Oosterbad in ere hersteld. Tientallen mensen durfden het wel aan om op deze vertrouwde plek kopje onder te gaan. Voorzitter Goos Bartels vroeg voor de duik een moment stilte vanwege het onlangs overlijden van Piet Rinkel die als vrijwilliger veel betekend had voor het Oosterbad. Daarna was het woord aan Loeki Brommer die zoals gebruikelijk de warming-up voor haar rekening nam, waarna de deelnemers zich in het water stortten. Voor sommigen was één duik nog niet genoeg en ook werd de glijbaan benut om te water te gaan. Eenmaal op het droge konden de afgekoelde lichamen worden verwarmd met hete erwtensoep van de bekende sponsor.

Op het Surfeiland was het enkele uren eerder ook al druk geweest. Het door zwemvereniging Oceanus, Fitnessclub Aalsmeer en de Windsurfclub Aalsmeer georganiseerde moment trok op deze plek eveneens tientallen dappere duikers. Onder veel gegil werd hier het nieuwe jaar ingeluid en het stilstaande water getrotseerd. (Video Windsurfclub Aalsmeer)

Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van de Businessclub van FC Aalsmeer.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin