Nieuwe voorrangssituatie Stommeerkade

Door: Arjen Vos. Sinds enkele dagen is de voorrangssituatie op de viersprong Stommeerkade, Aalsmeerderweg, Ophelialaan, Hoffscholteweg veranderd. Was het hier altijd gebruikelijk dat verkeer van rechts voorrang had, nu is de Aalsmeerderweg richting Ophelialaan en vice versa een voorransgweg geworden. Haaientanden aan de kant van de Stommeerkade en de Hoffscholteweg maken dat duidelijk. Dat geldt ook voor de belijning die met de bocht mee gaat.

Op de kruising kunnen de komende tijd steeds meer verkeersbewegingen worden verwacht omdat sinds vandaag woningen in het lager gelegen Stommeerhoff worden opgeleverd. Om de wijk in en uit te komen is de Hoffscholteweg in oostwaartse richting voorlopig de enige optie. De gemeente is nog in onderhandeling met een grondeigenaar over de verkoop van land zodat de weg ook een ontsluiting kan krijgen op de Kasteleinweg.

Foto Arjen Vos  

5 reacties

  1. misschien kunnen ze de Ophelialaan ook weer voorrang gaan geven bij het kruispunt van de Jumbo want nu is 9 van de 10 x niet duidelijk wie er het eerst mag rijden. vooral niet als het verkeer vanaf 3 a 4 kanten komt

  2. Nu nog effe zorgen dat de borden goed staan vanaf Aalsmeerderweg. Daar is het EINDE voorrangsweg over 59 meter. Dat klopt dus niet.

  3. En hopen dat de bestuurders die de stommeerkade in rijden ook gezien hebben dat het een 30 zone is geworden.

  4. Nou, dan is het dus nu alleen nog even wachten tot de eerste fietser of andere tweewieler in de fout gaat, ze hadden beter eerst het fietspad kunnen herstellen!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin