Nieuw ontwerp Lijnbaan: wel brug, geen eenrichtingverkeer

Zicht op de (Verlengde)Lijnbaan (Foto Arjen Vos)

Door: redactie. Er komt toch geen eenrichtingverkeer op de Lijnbaan en de Verlengde Lijnbaan. Het eerder genomen ontwerpbesluit is, na veel bezwaren van bewoners, door het college ingetrokken. Er wordt gewerkt aan een nieuw ontwerp.

Een onderdeel van de ontwikkeling van de wijk Dorpshaven is de aanleg van een brug in de Lijnbaan. Hierdoor ontstaat een vaarroute tussen Dorpshaven-Zuid en de Ringvaart en vice versa. In combinatie met de aanleg van de brug zou de route Dorpsstraat-Lijnbaan-Oosteinderweg ongeschikt worden gemaakt voor doorgaand verkeer. In eerste instantie werd de oplossing daarom gezocht in een ontwerp met eenrichtingverkeer maar dat leverde veel zienswijzen van bewoners op. Daaruit kan geconcludeerd worden dat eenrichtingverkeer door hen niet wordt gezien als beste oplossing om het sluipverkeer te verminderen. Zij zien liever de Lijnbaan als fietsstraat met ‘auto te gast’, verkeer- en snelheid remmende maatregelen en parkeermogelijkheden voor de Lijnbaankerk.

Het nieuwe ontwerp voor de inrichting van de (Verlengde) Lijnbaan wordt opnieuw opengesteld voor participatie en daarna vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders.

2 reacties

  1. Ik Vindt het een prima idee
    Een smalle brug met ruimte voor een auto dat remt de snelheid wel en toch toegankelijk voor iedereen en fijn dat het geen eenrichtingsverkeer hoeft te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel