Lezerspost: ‘Zorgen om Stokkeland’

(Foto Peter Stiekel)

Van Peter Stiekel kregen we een ingezonden brief naar aanleiding van de situatie op Stokkeland die hem zorgen baart en ergernis schenkt.

Door: Peter Stiekel. In 2000 zijn mijn vrouw, geboren en getogen in Aalsmeer, en ik uit Zandvoort terug verhuisd naar Aalsmeer. We hadden een huis gekocht op de Schoorsteen vlak achter het Stommeerkaatje en het Stokkeland, een prachtig stukje natuur in het centrum. Onze jongste zoon, toen vier jaar, speelde er in de zomermaanden dagelijks met vriendjes. Voor zover ik weet was het parkje in privébeheer en werd het keurig onderhouden.

Het was voor een hoop mensen een vriendelijke plek om een rondje te lopen, met of zonder hond, of gewoon even te zitten. In 2014 ging het beheer/onderhoud over naar gemeente en was het voor de creativiteit van wethouder Gertjan van der Hoeven reden om er een natuurspeelplaats met wilgenhut, tunnels en een doolhof te creëren. De hondenbezitters werden afgescheept met een postzegel aan het begin van het parkje en de rest ging met grof geweld op de schop. Zeldzame vegetatie en beestjes werden weg gewalst.

SPELENDE KINDEREN? Waar? De wilgenhut enz. zijn inmiddels overwoekerd met onkruid en wat restte is allang gesloopt door hangjongeren en Onze Oosterburen. Ook met het onderhoud aldaar is het droevig gesteld. De hondenbezitters van Aalsmeer worden regelmatig aangesproken dat ze er niet mogen lopen en worden door de heren van Handhaving bekeurd.

Waarom mogen zij er niet meer lopen? Omdat zij er rommel maken? De meesten van hen ruimen hun rommel keurig op en nemen ook nog afval mee van, ja helaas het is niet anders, van Onze Oosterburen. Zij zitten er in de zomermaanden dagelijks, zuipend, lallend, blowend en schreeuwend met hun honden en s’nachts liggen ze er te slapen. Zie het stukje van Jan Daalman in AalsmeerVandaag van 10-2-2017. Beste Jan die hut is niet van kinderen maar van Onze Oosterburen en die zitten er niet in te spelen.

In de avonduren loopt u de kans om aangesproken te worden door? Jawel, door Onze Oosterburen dames.

Reden dat ik dit stukje schrijf is, dat wij als hondenbezitters ondanks dat wij niet meer gewenst zijn op Stokkeland, toch ons best blijven doen om de boel netjes te houden met het risico op een bekeuring. Onze Oosterburen daarentegen zijn ondanks de bende die ze achterlaten, zie foto, nog steeds welkom. Wellicht een mooi actiepunt voor de nieuwe Aalsmeerse partij AA. Pak die rotzooi daar eens aan en maak het voor iedereen weer gezellig en toegangkelijk. Zo’n mooi stukje natuur. In de Hornmeer en Seringenpark kan het ook.

Lees vorig bericht

FC Aalsmeer stoomt op richting top

Lees volgend bericht

Nieuw systeem geeft jongeren meer kans op woning


3 Reacties

  • Een mooi stukje. En inderdaad veel troep. Gelukkig is het hele Stokkeland wel een losloopgebied voor honden geworden. Ook de handhavers weten dat. Dus Uw hond kan los lopen.

  • Dat er Oost Europese burgers komen is een feit, heb ik zelf ook geconstateerd. Maar er komen ook Nederlandse jongeren. Deze Nederlandse jongeren gooien ook troep neer, steken vuurwerk af en spuiten Nazi tekens op beeld en boom…..
    Beetje makkelijk om alléén te vingerwijzen naar genoemde burgers. Het Stokkeland zelf, ja dat mag zeker wel een opknapbeurt hebben. Het is er altijd nat en donker, een extra prullenbak zou ook welkom zijn. Ik kom er steeds vaker en dat zal ik blijven doen….

  • De blikjes op de foto komen mij bekend voor. Deze worden ook achter gelaten bij het begin van het Schinkelbos bij de Jac. Takkade. Handhavers ruimen dit regelmatig op en ergeren zich ook groen en geel. Aangezien ik er niet in de avonduren kom ben ik nooit dames uit het Oosten tegen gekomen, maar ik vermoed dat zij bij het Stokkelland een goed gesprek willen aanknopen om de Nederlandse taal machtig te worden…

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *