Koningsdag start met aubade

Aubade van 2023

(Gemeentelijk persbericht) Op zaterdag 27 april is het Koningsdag en dat wordt in Aalsmeer en Kudelstaart van oudsher gevierd met een gezellige mix van vrijmarkten en festiviteiten, zoals de aubade voor het raadhuis.

De dag kan officieel beginnen met de aubade op het Raadhuisplein. Vanaf 09.00 uur zijn inwoners welkom en om 9.15 uur worden de nieuw gedecoreerden ontvangen. Er is een muzikale verrassing, de vlag wordt gehesen en het Wilhelmus wordt gezongen. Daarna is er voor genodigden een Oranjereceptie in het raadhuis.

Vrijmarkt Kudelstaart ’23

Vrijmarkten in buurten en wijken
Op Koningsdag zelf worden in de buurten en wijken veel private festiviteiten en vrijmarkten georganiseerd. Mocht u met de auto, scooter of fiets in de buurt daarvan rijden, wees dan alstublieft extra voorzichtig, ook vanwege spelende en/of overstekende kinderen.

Kom te voet of met de fiets
Laat de auto en scooter zoveel mogelijk thuis en kom als het kan te voet. Voor mensen met een beperking worden uitzonderingen gemaakt, bijvoorbeeld voor toegang tot een gebied. Let op dat sommige gebieden afgesloten kunnen zijn.

Spelregels vrijmarkten
Een gezellige vrijmarkt wil iedereen. Denk daarom aan de standaard regels, zoals het verbod op versterkte muziek en verkoop van etenswaren en alcohol zonder vergunning. Ook mag er uit veiligheidsoogpunt niet verkocht worden op de weg en vluchtheuvels. De aanwezigheid en verkoop van lachgas is in de hele gemeente verboden. Hier zal streng op worden toegezien en tegen opgetreden worden.

Niet verkochte spullen na afloop weer meenemen

Westeinderplassen
Op de avond voor en op Koningsdag zelf zal de politie en gemeentelijke handhaving ruim aanwezig zijn. Onvergunde feesten, te snel varen, varen onder invloed, luide versterkte muziek is niet toegestaan. Hier zal direct op worden gehandhaafd. Hou het gezellig en veilig voor elkaar maar ook richting omwonenden en medegebruikers van het water.

Neemt u uw afval mee?
Bij de vrijmarkt komt vaak veel afval vrij. Neem uw eigen afval mee en gooi het thuis weg. Afval dat blijft liggen wordt opgehaald door De Meerlanden, in opdracht van de gemeente.

Koningsnacht
Check voor de festiviteiten op de avond voor Koningsdag, de sites van de verschillende horecagelegenheden in Aalsmeer en Kudelstaart. Daar is ook te vinden of er toegangskaarten nodig zijn om een feest bij te kunnen wonen.

(Foto’s: archief AV, Jaap Maars en Arjen Vos)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel