Kink in de kabel bij opknappen Aardbeienbrug

Helaas voor de watersporters die voor hun hobby de Uiterweg op en af moeten en voor de bewoners van Aalsmeers’ meest besproken weg, gaat de renovatie van de Aardbeienbrug toch langer duren dan voorzien. Dat de werkzaamheden een tijdje stil hebben gelegen komt volgens de gemeente doordat kabels en leidingen niet blijken te liggen op de plek waar ze volgens het Kabels en Leidingen Informatie Centrum (Klic) zouden moeten liggen.

De werkzaamheden aan de Aardbeienbrug begonnen op verzoek van bewoners en bedrijven ná het vaarseizoen 2019. Sinds 30 september is door de aannemer een omleidingsroute aangelegd, de oude brug verwijderd en een zogeheten ‘bouwkuip’ aangelegd zodat er droog gewerkt kan worden. Het brugdek en de replica van de bovenbouw worden op andere locaties gemaakt, zodat deze straks kant en klaar geplaatst kunnen worden. De volgende stap is het boren van de palen.

Verdere vertraging afgewend
Vóór het boren van de palen is onderzoek gedaan naar de ligging van de persrioolleiding onder de brug. Er is daarop in samenspraak tussen de gemeente en de aannemer snel besloten geen enkel risico te nemen met de onduidelijke ligging van de leiding en een bypass riool aan te leggen. Op deze manier is voorkomen dat bewoners en bedrijven overlast ondervinden als het riool geraakt wordt tijdens het boren van de palen en is verdere vertraging van het project afgewend.

Eind januari is de bypass in gebruik genomen. Het boren van de nieuwe palen kan daardoor snel beginnen. Als na het boren van de palen blijkt dat de riolering niet is geraakt wordt de bypass afgeschakeld en opgeruimd. Ondanks de snelle oplossing van het probleem geeft dit vertraging van het project en wordt helaas ook in het begin van het nieuwe vaarseizoen 2020 doorgewerkt. Uiteraard wordt geprobeerd deze vertraging tot een minimum te beperken.

BouwApp
De uitgebreide informatie met fasering en planning is te volgen via de BouwApp die gratis te downloaden is in de App Store. Ga naar ‘Zoek project’ en zoek op ‘Project Replica Aardbeienbrug’. Vervolgens selecteert u het project en klikt u op ‘Toevoegen aan favorieten’.

Ook is er dagelijks een inloopspreekuur van 08.00 tot 09.00 uur in de keet van de aannemer achter Uiterweg 97. Hier kunnen omwonenden terecht met vragen, suggesties en klachten.

Tekstbewerking Arjen Vos, foto’s archief AV

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin