Kerst te kust en te keur

Ook de vloggende Transavia purser Vincent was aanwezig op de Lions kerstmarkt

Door: redactie. Kerst nadert met rasse schreden en daarmee ook de evenementen als kerstmarkten her en der en kerst gerelateerde concerten. Het is alweer een week geleden dat de dames van Lions Ophelia de reeks begonnen op de Historische Tuin. Een foto-impressie daarvan vindt u onder de advertentie van de Wintermarkt van Aalsmeer Centrum.

Vandaag werd bekend dat er meer dan 6000 euro is opgehaald voor de twee goede doelen die waren uitgekozen: de Stichting Peter Pan, vakantieclub voor jongeren met een chronische ziekte en de Prinses Maxima Foundation/Jeroen van Veen, voor voorzieningen voor kinderen met kanker.

Veilingmeester Coos Buis (r) met struisvogel

Struisvogel
In twee dagen tijd gingen er tien zelfgebakken appeltaarten door en 40 liter chocolademelk. Het gevoel bij de ‘Lionesses’ was dat er meer bezoekers op de kerstsfeer waren afgekomen dan de vorige editie. Ondanks het regenachtige weer mocht dat een opsteker genoemd worden. De veiling van de door Jachtwerf Gouwerok vervaardigde aluminium struisvogel bracht dankzij de veilingmeester Coos Buis een kleine 600 euro op. Andere hoogtepunten waren de optredens van het ROM-koor in Dickens stijl en The Griffins.

(Foto Anton Temme)

Onderdompelen in kerstsfeer
Ook dit weekend kunt u zich weer volledig onderdompelen in kerstsferen. Bijvoorbeeld in Aalsmeer Centrum waar zaterdag een Wintermarkt wordt opgetuigd maar ook in Buurthuis Hornmeer waar eveneens van alles te beleven en te proeven valt. Aan het einde van de zaterdagmiddag bent u welkom in de Open Hof Kerk waar het koor van ACOV kerstliederen ten gehore brengt.

Agenda
Kijkt u vooral ook in onze Agenda voor een overzicht van kerstevenementen die te kust en te keur worden georganiseerd. Staat uw evenement er niet tussen? Mail het gerust door naar de redactie via info@aalsmeervandaag.nl dan maken we dat in orde.

(Foto’s Arjen Vos)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin