Heen-en-weertje in plaats van ommetje

Door: Arjen Vos. Als er behoefte is de ‘ommetjes’ groter te maken, is het Schinkelbos een interessante uitwijkmogelijkheid. Dichtbij huis, toch in de natuur en momenteel weinig vliegverkeer. Het aardige van dit inmiddels alweer twintigjarige bos is dat er naast het verharde fiets/wandelpad dat Bosrandweg met Jac. Takkade verbindt, er ook een onverharde rondgang is. Maar helaas is die wandelroute tot 15 juni gesloten voor publiek.

Dat heeft alles te maken met het broedseizoen. De boswachterij van het Amsterdamse Bos heeft voor het eerst in het bestaan van het Schinkelbos voor deze maatregel gekozen omdat het aantal bezoekers tijdens de coronapandemie drastisch is toegenomen. “We willen de vogels die hier broeden zoveel mogelijk ongestoord laten. Maar ook andere dieren willen we in deze periode rust gunnen,” legt boswachter Claudia Plaisier uit. De Schotse Hooglanders en pony’s die hier grazen, hoeven volgens haar niet geweerd te worden. “Die horen inmiddels bij het bos, maken deel uit van de natuur hier.”

In plaats van het ‘ommetje’ kan het nu een ‘heen-en-weertje’ worden over het middenpad. Of een extra grote ronde door het bos, over de Jac Takkade en langs de ringvaart weer terug. Het Schinkelbos was en is voor honden nog altijd verboden gebied. Zelfs als ze aangelijnd zijn mogen ze niet mee voor een wandeling.

Foto’s Arjen Vos

 

 

Lees vorig bericht

Prénatal weg uit Aalsmeer

Lees volgend bericht

In Memoriam: Joke Wegman-Timmer


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *