Halloween helemaal hot

Halloween in Aalsmeer-Centrum 2022 (Foto archief AV/Jaap Maars)

Door: redactie. Een tikkeltje spookachtig was het wel afgelopen zaterdag in Aalsmeer Centrum. Een orkestje van zombies stapte waggelend en musicerend rond en tal van griezelig verklede kinderen struinden etalages af op zoek naar pompoenen. Het jaarlijkse evenement trok net als voorgaande jaargangen weer veel publiek naar dorp. Deze keer, in tegenstelling tot vorig jaar waarbij het heel de dag regende, was het stralend weer.

Overal zag je kinderen met briefjes in de hand fanatiek speuren naar de pompoenen met letters, die in de verschillende etalages lagen. De letters samen vormden het zinnetje ‘pompoenen zoeken’ en natuurlijk had iedereen, soms met een beetje hulp van ouders, het goed.

Dubbel prijs
Dat er enthousiast werd gezocht was ook wel te verklaren. Naast het feit dat het gezellig was om door het winkelgebied in het zonnetje te slenteren, stonden er mooie prijzen op het spel. De zusjes Amy en Zoë Geldof hadden zelfs dubbel prijs. Zij mogen met hun ouders pannenkoeken komen eten bij het Wapen van Aalsmeer en kregen ook nog een kledingbon van Shoeby. Victor mag iets uit gaan zoeken bij jipswinkeltje en Tom van Driel en Yvi Verschoor kunnen zich gaan vermaken bij Funzone aan de Oosteinderweg. Kai van Schaik en Quinn van der Jagt mogen met een vriendje klimmen en klauteren bij Funmania, die maar liefst vier vrijkaarten beschikbaar stelde voor deze speurtocht.

Pompoenen snijden
Op het Molenplein konden de kinderen zich ook vermaken, want daar werd geschminkt, spelletjes gedaan en kleurplaten gekleurd. Ook kon een pompoen worden uitgehold. Er was zoveel animo dat de dames van Golden Circle Events, die deze activiteit begeleidden, zelfs enkele kinderen moesten teleurstellen omdat de pompoenen op waren.

Bij Fotowinkel Aalsmeer konden de verklede kinderen op de foto in een speciale Halloween-fotostudio. Aan het einde van de middag konden de foto’s opgehaald worden als herinnering aan het Halloween-feestje.

Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Bakkerij Vooges

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin