Green Park Aalsmeer pakt beker na zestien jaar

Door: Jaap Maars. De mannen van Wai Wong hebben in een uitstekende wedstrijd de ploeg van Hans van Dijk, Herpertz Bevo, met duidelijk verschil verslagen: 32-24.

In het eerste kwart van de wedstrijd zag het er nog niet naar uit dat het een afgetekende overwinning zou worden. Deels ook door twee gemiste strafworpen. Vanaf de 15e minuut echter begon het te draaien bij de Aalsmeerders en werd al een voorsprong genomen van 8-5. Door toedoen van Evon Mohlin die zes maal het net wist te vinden was het verschil met de rust uitgegroeid tot zeven goals: 17-10.

Afscheidswedstrijd
In de tweede helft kwamen de Limburgers nog terug tot een verschil van vijf doelpunten maar verder lieten de mannen van Wai Wong het niet komen. Grote uitblinkers waren doelman René de Knegt en spelverdeler Vaidas Trainavinicius. Zuur was het voor Dario Polman die zijn afscheidswedstrijd ongetwijfeld anders voorgesteld had.

Na afloop de gebruikelijke foto met de beker voor de enthousiaste meegereisde Aalsmeerse supporters.

Teleurgesteld huiswaarts
De vrouwenfinale tussen het Amsterdamse VOC en Venlo was aanzienlijk spannender dan de mannenfinale, gezien de eindstand van 25-22 in het voordeel van VOC. Zodoende bleven beide bekers in Noord-Holland en keerden de Limburgse supporters teleurgesteld huiswaarts.

Meer foto’s van Jaap Maars in de gallery onder de advertentie.