Foto 421: verzin en win

Door: Arjen Vos. Als u een regelmatige centrumbezoeker bent was het u waarschijnlijk al opgevallen dat het pand tussen ‘fietsplezierwinkel’ Waning en de Indian Grill de laatste tijd flink onder handen werd genomen. Afgelopen dinsdag werd pas echt duidelijk welke nieuwkomer de centrumwinkeliers als collega mochten verwelkomen. Het betreft een Oekraïense maaltijdenbereider met de naam ‘Vesela Pani’. Een succesvolle franchiseformule in het door oorlog geteisterde land.

Na het weekend besteden we meer aandacht aan ondernemers Tetiana en Natalia die met hun winkel/keuken tien gevluchte Oekraïense vrouwen aan een fulltime baan hebben geholpen. Op de openingsdag gingen de hier gemaakte dumplings als zoete broodjes over de toonbank en kreeg de winkel ook nog eens hoog bezoek van een zeer geïnteresseerde goedheiligman met zijn piet. Wat ons betreft de foto waarop u deze week uw verzinsels los mag laten.

Van de verzin en winfoto van vorige week naar die van deze week is zowel letterlijk als figuurlijk maar een paar stappen. De toiletjongens van de Doopsgezinde Bazar verzamelden niet alleen een schoteltje vol kleingeld maar ook twaalf reacties. De opgave bleek toch lastiger dan we hadden ingeschat maar we hebben weer een winnaar. De felicitaties gaan naar Coos Buis met zijn vondst: ‘Met de grote boodschap in de kerk, steunen we samen met OSA het ontwikkelingswerk…’ Van harte Coos, binnenkort mag je zelf een boodschap doen bij onze vrienden van ‘Broodje van de Zaak’.

En daarmee geven we nu weer het woord aan u.

Foto’s Arjen Vos

9 reacties

 1. Sint en Piet
  vergeten Oekraine niet.
  Ze komen hier de zakken vullen
  om ze daar op 19 december te laten smullen.
  Sint zou liefst alle wapens de wereld uit gooien
  en Piet alleen met vrede strooien.
  Zodat alle mensen
  krijgen wat ze het liefste wensen:
  Leven zonder angst en pijn
  en met geliefden, vrienden en familie samen zijn.

 2. Mijters,Mjiters,Mijters,… wat een mooi en lekker initiatief. En kijk die staf eens fijn aan het werk !

 3. Sorry lieve Sint maar voor u erover begint 19 december is de dag dat u in Oekraïne langs komen mag helaas niet op u paard maar op een ezel met gevlochten staart ,op een bezem zou ook nog kunnen maar vrede is het gene wat wij een ieder gunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin