Foto 420: verzin en win

Door: Arjen Vos. Voor de nieuwe verzin-en-winopgave keren we terug naar een week geleden toen de Doopsgezinde Gemeente haar jaarlijkse evenement uitrolde. De bazar voor diverse goede doelen bracht niet alleen veel geld in het laatje en mensen op de been, het zorgde ook voor vrolijkheid en verbinding. We schreven er al eerder over deze week dat de creativiteit binnen deze kerkelijke gemeenschap hoogtij viert. Een van de opvallendste verdienmodellen deze dag waren de ‘pleeboys’. Een buitenkansje voor deze rubriek, vonden wij.

Terug naar vorige week waarbij eveneens twee mannen figureerden. Zoals beloofd laten we u eerst weten wat ze aan het doen waren, daarna vertellen we wie er met de Broodjes van de Zaak vandoor gaat. Beide heren ontdekten op de kade achter het bankje enkele ‘sinkholes’ en gingen met hun tuingereedschap op onderzoek uit. De straatgaten werden gerapporteerd aan de gemeentelijke fixi-app. Of ze inmiddels ook al aangepakt en opgevuld zijn, hebben we nog niet geconstateerd.

Tussen alle inzendingen zaten weer mooie bedenksels. We vonden de reactie van Bart Gersen het beste passen bij het beeld: ‘Krijg nou wat, me fiets gejat…’ En dan ook nog rijmend in zo’n kort zinnetje, dat belooft wat voor de familie Gersen op 5 december. Geniet van de broodjes Bart, de tegoedbon valt binnenkort in je schoen/brievenbus.

En dan is nu het woord weer aan u.

Foto’s Arjen Vos 

14 reacties

  1. Foutje in mijn inzending hieronder. Moet natuurlijk zijn: gezondheidszorg.

  2. Geriatrische artsen in opleiding dwingen kwetsbare ouderen tot vooraf betalen voor toegang tot gezondheiszorg.

  3. Met de GROTE BOODSCHAP in de kerk, steunen we samen met OSA het ontwikkelingswerk !

  4. Variant op voor het zingen de kerk uit, voor je de kerk uit gaat plassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin