Foto 292: verzin en win

Afgelopen maandag beleefden we de allereerste ‘Lock-Down-Koningsdag’ ooit, en is daarmee hopelijk gelijk ook de laatste. Geen festivals, geen spulletjes verkopende kinderen op kleedjes, geen ‘bezet’ markeringen op straat. In plaats daarvan vierden we Koningsdag veilig thuis, zongen we het Wilhelmus en dronken we er ’s middags een oranje versnapering op. Bij de koffie ’s morgens mocht iets lekkers natuurlijk niet ontbreken.

De huidige situatie brengt qua creativiteit het beste naar boven, bij zowel particulieren als ondernemers. In een andere gemeente is men al gewend aan de jaarlijkse ‘oliebollen-drive-in’, banketbakkerij Müller introduceerde dit jaar de ‘oranjegebak-drive-in’.  Lange rijen voor een felbegeerd doosje met tompoucen of ander lekkers. Maar wat ontwaarden wij voor koninklijke creatuur, daar midden op het asfalt van de Stationsweg? Tracht deze hoogheid zelf een doosje gebak te bemachtigen, of regelt hij het toestromende verkeer? Of is er iets anders gaande? Omdat we het volste vertrouwen hebben in uw creativiteit, geven we het woord maar al te graag weer aan u. Overigens niet voordat we de foto van vorige week nog even onder de loep hebben genomen.

Het was weer lastig kiezen voor de redactie om juist dat ene onderschrift eruit te pikken dat zich onderscheidde van de rest. De zweetdruppels waren niet van de lucht, of – gezien het mooie weer van vorige week – juist weer wel. Hoe dan ook, juist omdat de man zo naar zijn hoofd grijpt, viel de keuze op het onderschrift van Ulla Euhrich. Haar inzending : “En mijn vrouw heeft nog zo gezegd: “Kijk uit voor die wieken!”” is deze week goed voor twee broodjes naar keuze bij BudgetBroodjes Aalsmeer. Wel even de bevestigingsmail afwachten, Ulla.

En dan gaan we nu echt door naar de foto van deze week. Leef u maar weer lekker uit, en let erop dat alleen inzendingen op de website, voorzien van volledige naam en e-mailadres, een gooi doen naar de culinaire trofee. Zet ‘m op!

Foto: Arjen Vos

13 reacties

  1. Dit is de laatste keer dat ik mijn vrouw vraag of ze mijn verkeersleiders kleren klaar legt!

  2. Haal niet in. Blijf rechts rijden en geef met lichtsignalen uw bestelling door…

  3. De Koning maant omstanders tot voorzichtigheid vanwege de 1e rijles van Prinses Amalia.

  4. Na tompouce-dieet gaat hermelijn plotseling op twee poten lopen…

  5. Koning ,Keizer, Admiraal-, tompoucen wilden ze allemaal !!

  6. Bah, dat fluitje smaakt helemaal niet naar tompoucen.

  7. Omdat ik vandaag in het dorp mijn buik niet kan vullen met bier, doe ik het nu even hier!

  8. Zelfs de koning vreest voor z’n baan in deze tijd en is al vast aan het omscholen.

  9. Omgeschoolde Sinterklaas, doet wederom weer voortreffelijk werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel