Elke dag bovenop Aalsmeerse realiteit

Vandaag klinkt het startschot voor Aalsmeer Vandaag. De lokale nieuwswebsite vult het gat dat Nieuws over Aalsmeer vanaf 1 december liet vallen. Of beter gezegd, het is de directe opvolger van de 'oude' online nieuwsbrenger, die 26 maanden lang in de lucht is geweest, vanaf 1 oktober 2011.

Het oogt allemaal anders, maar het wezen van de website blijft hetzelfde. Net als zijn voorganger is Aalsmeer Vandaag een onafhankelijke nieuwswebsite, journalistiek van opzet, informatief, betrouwbaar, serieus, toegankelijk, fris en leuk. Dat althans is ons streven als makers. Nieuw, op veler verzoek, is dat we interactief zijn – u kunt bijvoorbeeld direct reageren op artikelen en linken naar sociale media.

Eigen nieuws
Hopelijk zoekt u de website vaak op (tip: gebruik hem als startpagina als u internet aanklikt!). In elk geval hebt u er één uitstekende reden voor: het is de enige Aalsmeerse website die elke dag eigen nieuws van het lokale front brengt. We zitten bovenop de Aalsmeerse realiteit.

Wij als redactie zetelen in Aalsmeer en Kudelstaart en weten van wanten. U kent ons! Ook onze medewerkers zijn hier geworteld. We laten ons graag door u inspireren en voeden. Kom maar op met uw nieuws en weetjes!

Mooie toekomst
We zijn ervan overtuigd – zeker na de ervaringen met Nieuws over Aalsmeer – dat een echt Aalsmeerse nieuwswebsite een mooie toekomst heeft. Des te meer omdat Aalsmeer een van de gemeenten in ons land is die slecht bedeeld zijn met berichtgeving over plaatselijke gebeurtenissen en ontwikkelingen. Aalsmeer en Kudelstaart online gezicht geven, dáár werken we aan. We leggen accenten, laten perspectieven zien en proberen in de samenleving bruggen te slaan.

Om de hoek
Ook wij zelf zijn nieuwsgierig naar wat er bij ons om de hoek gebeurt. Met u zal dat niet anders zijn, al zal ieders behoefte eraan verschillen. Natuurlijk, we willen weten wat president Obama uitspookt, welke jurk koningin Maxima draagt, of Sven Kramer driemaal goud haalt in Sotchi en wat Wilders nou weer uitkraamt. Maar dat is allemaal ver weg en behoorlijk abstract.

Wie is er een straat verderop door een auto aangereden? Wat zijn de weekaanbiedingen van de bakker? Wanneer opent de discountsupermarkt in het centrum zijn deuren? Gaat Bram Heijstek van de nieuwe partij HAC een raadszetel halen? En waarom duurt het nog vijf jaar voor de Burgemeester Kasteleinweg weer een dorpsweggetje is? Daar móéten we het nodige van weten. Ja toch! Met de antwoorden kunnen we allemaal wat. Het is grijpbaar en herkenbaar, het geeft houvast.

We laten u graag weten wat hier gebeurt!

Redactie Aalsmeer Vandaag
Ilse Zethof, Arjen Vos en Han Carpay
 

5 reacties

  1. Eerste kennismaking is positief. Blijf jullie volgen….
    Succes met de website!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin