Diverse kerstmarkten van Oost tot Centrum

Kerstmarkt van 2018 (Foto archief AV)

Door: redactie. Na enkele jaren kerstmarktloos te hebben doorgebracht kan Aalsmeer zich dit en volgend weekend laven aan verschillende mogelijkheden. Dit weekend is de Historische Tuin het toneel voor de kerstmarkt van de Lionsclub Ophelia en organiseren de Oosterkerk en de Dorpskerk een kerstmarkt in ’t Anker. Volgend weekend staat de Wintermarkt in Aalsmeer Centrum op de rol.

De weersomstandigheden zijn zoals die bij een kerstmarkt verwacht mogen worden. Met een temperatuur van rond het vriespunt wordt het wolkjes blazen en zullen de warme chocomel en glühwein populaire consumpties zijn.

De Historische Tuin is vandaag van 16:00 tot 20:00 uur open en morgen van 10:00 tot 17:00 uur. In de grotendeels overdekte ruimtes bevindt zich een grote diversiteit van kramen op het gebied van onder meer bloemen en planten, cosmetica en beauty, keramiek, lifestyle en houten speelgoed. In het kerstcafé kan worden aangeschoven voor zelf gebakken taarten en culinaire snacks.

Goede doelen
Vrijdagavond treedt Zanger Maurice van Kersbergen op en zaterdag vanaf 14:00 uur zal veilingmeester Coos Buis weer zijn rol als veilingmeester vervullen. Net als voorgaande edities is er weer een loterij met prachtige prijzen. De opbrengst van de kraamverhuur en alle consumpties, komen ten goede aan drie goede doelen, die de Lionsclub Ophelia Aalsmeer voor het jaar 2022 heeft geselecteerd. Studiefonds van Tesselschade, een stichting die vrouwen helpt zich middels een opleiding te ontwikkelen, KiKa, voor wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker en de Stichting SAM, bekend om het organiseren sociale activiteiten voor de medemens,

Fred en Wilma Westerink (foto pr)

Kerstmarkt in ’t Anker
Hervormd Aalsmeer organiseert zaterdag 10 December tussen 10:00 en 16:00 uur een kerstmarkt in ’t Anker op Oosteinderweg 269. Niet alleen worden er goederen en diensten aangeboden, ook zijn er verschillende loterijen. Via de webshop HA-Goededoelenmarkt.nl kan al een voorproefje worden genomen en kunnen loten worden gekocht. De opbrengst van de kerstmarkt is dit jaar bestemd voor Fred en Wilma Westerink in Albanië. Zij zullen het geld gaan gebruiken in hun strijd tegen huiselijk geweld. Dit zendelingenechtpaar, dat al veertien jaar werkzaam is in Albanië, zet zich ook in voor bezoek aan gevangenen en is bezig met het opzetten van een voedselbank. Fred is op de kerstmarkt aanwezig om te vertellen over hun werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin