Bokkentocht kreeg verrassend einde

De prijsuitreiking in Café De Praam (Foto Arjen Vos)

Door: redactie. Met een temperatuur van twee graden boven nul, geen wind, een waterig zonnetje en net geen ijs in de sloot was het zaterdag een uitmuntende dag voor de traditionele Bokkentocht uitgvoerd door een flinke groep Pramenraceminnende plaatsgenoten. In totaal verzamelden zich 25 platbodems inclusief bemanning op een met een klein laagje sneeuw bedekt eiland aan het Zwet.

De sfeer zat er goed in bij deze vierde Bokkentocht in de historie. Voor aanvang van het rondje varen had ieder de opdracht gehad om een zo origineel mogelijke kerstboom mee te nemen naar het eiland. Voor degene met ‘de langste’ wachtte aan het einde van de middag een originele prijs.

Heipaal
De meegebrachte bomen zorgden ook voor welkome warmte. Blikvanger was een heipaal die daags tevoren in het midden van het eiland was geplant en acht meter boven het maaiveld uitstak. In het topje prijkte een kerstboom. Het leed geen twijfel dat dit exemplaar deze bokkentocht als de langste van allemaal kon worden bestempeld. Na het rondje varen was er in en om Café de Praam nog een drukbezochte en vrolijk gestemde nazit waar de prijzen werden uitgereikt. De ‘wisselbokkenprijs’ was een prooi voor ‘De Prutpraam’, glunderend in ontvangst genomen door bemanningslid Martin van Vuren.

Uitgezaagde uil
De prijs voor de origineelste kerstboom ging naar team Rentapraam/Piet Keurigies Praam. Deze prijs was minstens zo origineel als de grap om vooraf een heipaal in het Zwetse eiland te steken. Het betrof een uitgezaagde uil uit de stam van een kerstboom gemaakt door een bekende Aalsmeerse uilenzager uit het Farregat. En hoe mooi was het dat de boom waaruit de uil was gezaagd, afkomstig was uit de tuin van teamlid Marcel Kesting. Zo kwam alles bij deze Bokkentocht weer mooi op zijn pootjes terecht.

Foto’s Esther Alderden

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin