Berenjacht voor de kleintjes

Coronabeer in het raam aan de Linnaeuslaan

De Belgen mogen dan de grenzen naar Nederland hebben gesloten, een ding heeft de controleposten toch weten te omzeilen. Overgewaaid van de Zuiderburen: de berenjacht. In veel Nederlandse gemeenten is het al mateloos populair, en sinds gisteren hebben de beren ook Aalsmeer en Kudelstaart ontdekt.

Het idee is simpel. Mensen plaatsen een beer zichtbaar achter bijvoorbeeld een raam en melden het knuffeldier aan op een speciale kaart op Google Maps. Tijdens een wandelingetje buiten kunnen de kleintjes van beer naar beer waardoor het een doel krijgt. Je bent er even uit, het is immers stralend weer. Er is geen sprake van contact, de beer staat tenslotte op veilige afstand achter glas.

Het is in korte tijd zo populair geworden dat de oorspronkelijke Google kaart het maximum aantal aanmeldingen van beren binnen no time bereikte. Daarom heeft Aalsmeerder Peter Middelkoop een speciale kaart voor Aalsmeer en Kudelstaart in het leven geroepen. Ouders kunnen via de kaart op Google de beren lokaliseren en mensen die willen deelnemen kunnen een beer aanmelden op diezelfde pagina. Voor het aanmelden van een beer is het wel noodzakelijk dat u inlogt met een Google-account. U vindt de bewuste kaart achter deze link.

Tekst: Mariëlle Wegman, foto Arjen Vos

2 reacties

  1. Helaas heeft iemand de 100 beren die in de loop van vrijdag op de kaart gezet zijn, van de kaart geveegd 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel