Aalsmeer wordt groener: bomen planten in plaats van kappen

Bomen planten in het Hornmeerpark (Foto archief AV)

Door: redactie. Er zijn maar weinig onderwerpen die Aalsmeerders nauwer aan het hart liggen dan bomen. Zodra er ergens in de gemeente bomen gekapt worden, regent het reacties. Vooral op de sociale media. Vandaag laat de woordvoerder van ‘groenwethouder’ Wilma Alink weten dat er gewerkt gaat worden aan een groenere gemeente. Om het bomenbestand in Aalsmeer en Kudelstaart gezond te houden, start nog deze maand een bomenrenovatie. Verouderde, zieke en gevaarlijke bomen worden vervangen door nieuwe. Daarnaast worden extra bomen geplaatst en eerder verwijderde bomen vervangen.

In Aalsmeer en Kudelstaart worden ongeveer 20 bomen gekapt en zo’n 50 teruggeplaatst. Een deel van de bomen wordt geplaatst op plaatsen waar eerder bomen zijn weggehaald omdat deze verzwakt en daardoor onveilig waren.

Renovatie in stappen
Op 23 november wordt begonnen met het vervangen van slechte bomen. De bomenrenovatie gebeurt in stappen. Na het verwijderen van bomen wordt de grond voorbereid voor het planten van nieuwe bomen of heringericht voor een andere functie. In februari en maart 2021 worden nieuwe bomen geplant. Dit gebeurt soms op dezelfde locatie, maar het kan ook dat in de omgeving een betere groeiplaats voor het groen wordt gemaakt. Dit gebeurt bijvoorbeeld door op bepaalde locaties beplanting om de boom heen te planten voor bescherming van de bomen en het groener maken van de straten.

Aanvullende informatie
Zie voor een volledig overzicht van bomen die gekapt en geplant worden de website aalsmeer.nl/bomen. Direct omwonenden worden daarnaast met een huis-aan-huisbrief geïnformeerd. Tijdens het verwijderen van bomen wordt omwonenden gevraagd hun auto niet in de buurt van de te kappen boom of bomen te parkeren.

 

 

2 reacties

  1. Mevrouw Alink,
    Wij wachten al vijf jaar op de beloofde bomen aan het begin van de Oosteinderweg.
    Dus ik denk dat het een moeilijke keuze gaat worden waar de eerste bomen geplaatst gaan worden.

  2. Mooi. 30 bomen in Aalsmeer en Kudelstraat. Dat is het plan voor 2021. Hoeveel nog in 2020?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel