Gentlemen’s Place stopt: ‘Einde van een tijdperk’

Christiaan Sijnen en Peter Willemse

Door: Arjen Vos. “Na precies tien jaar met heel veel liefde en toewijding sluit Gentlemen’s Place op 11 januari 2025 haar deuren.” Met deze Facebookpost maakte Christiaan Sijnen afgelopen donderdag bekend dat er een einde komt aan het tijdperk van ‘De Stijlmeesters’, zoals de ondernemer zijn zaak van een subtitel voorzag.

In de post op sociale media geeft hij aan samen met compagnon Peter Willems en medewerker Claudia Trumpie dankbaar terug te kijken op het afgelopen decennium. Een tijdperk met ups en downs waarin met name corona voor een nooit gedachte uitdaging zorgde. Het team moest in die stormachtige tijd alle zeilen bijzetten om daar doorheen te laveren. Zo bedachten ze onder meer een origineel concept om bij mannen thuis de garderobe te herzien. Maar de winkel was altijd het kloppend hart waar menig Aalsmeerder zich in de kleding liet steken en als gentleman het pand verliet.

Peter en Christiaan in actie (Foto: Thijs Gerretsen)

Huiskamer
“Het is ons gelukt altijd een fashionable huiskamer te zijn voor iedereen die hier over de vloer kwam,” zegt Christiaan. Eerst in het pand tussen slagerij Maarse en voormalige bakker Spaargaren, later maakte hij de oversteek naar een ruimer onderkomen tegenover de HEMA. Om zo’n drie jaar geleden een paar deuren op te schuiven naar de vrijgekomen winkel van Bart Smit. De herenmodezaak met allure was niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Maar binnenkort dus toch.

Balans zoek
“Als ondernemer sta je bijna 24 uur per dag ‘aan’,” geeft Christiaan als verklaring voor het besluit, “er blijft maar weinig ruimte over om dingen daarnaast te doen. Daardoor is de balans tussen werk en privé zoekgeraakt. Ik mis bijvoorbeeld mijn vrije zaterdag. Mijn jongens zijn in de leeftijd dat ze bijna het huis uit zijn en als ze vragen of ik kom kijken bij het hockeyen, dan moet ik ze teleurstellen. Daar kreeg ik last van.”

Special Forces
Gevraagd naar hoe Christiaan (47) dat gemis gaat invullen met het oog op de rest van zijn werkzame leven, komt er een verrassend antwoord: “Wat ik in elk geval van plan ben is tijd vrij maken als reservist bij Defensie. Na een traject van een half jaar met keuringen en screening ben ik daarvoor aangenomen en zodra de winkel is gesloten start ik met de opleiding. Wat ik daarnaast ga doen ligt nog helemaal open,” aldus Christiaan die niet uitsluit dat hij zijn oude specialisme weer oppakt, “als voormalig fiscalist zou ik me ook wel weer eens vast willen bijten in een ingewikkeld dossier.”

Peter, tien jaar ouder dan Christiaan, is naast dat hij actief was voor en bij Gentlemen’s Place ook nog zelfstandig bedrijfsadviseur en gaat kijken hoe hij zijn vrijgekomen uren straks gaat indelen.

Claudia, Christiaan en Peter recent bij het openingsfeest van de Zijdstraat

Mooi kwartaal te gaan
De aankondiging om te stoppen wordt bewust ruim voor het tijdstip genomen waarop de deur definitief dicht gaat en de sleutel bij de huurbaas wordt ingeleverd. “We hebben nog een mooi kwartaal te gaan en gaan er alles aan doen om dat te laten slagen.” Wat bovenal overheerst bij zowel Christiaan als Peter is dankbaarheid. “We Kijken terug op een ongelooflijk fijne tijd met betrokken klanten die meer dan eens hun hart bij ons op tafel hebben gelegd. Vaak ging het veel verder dan aankleden.”

(Foto’s: archief AV/Arjen Vos)

2 reacties

  1. Ach, wat jammer. We zullen jullie missen Christiaan en Peter, maar alle respect voor de beslissing! Veel succes met de nieuwe en ongetwijfeld weer succesvolle stappen in jullie persoonlijke en professionele loopbaan.

  2. Altijd klaar staan voor zijn klanten!
    Het gaat jullie goed, in je verdere leven.
    Heel veel dank voor het gevoel te geven van goede kwaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin