Wolhandkrab gebruikt voor wol en potentieverhoging

De Chinese wolhandkrab is een opvallende verschijning in de Westeinderplassen. Palingvisser Theo Rekelhof heeft altijd last gehad van deze exoot, omdat hij met zijn scharen flink wat schade toebracht aan de fuiken. Maar tegenwoordig biedt het beestje hem nieuwe economische kansen.  

Sinds kort heeft de enige overgebleven Aalsmeerse beroepsvisser extra inkomsten door de wolhandkrab. “We hebben ontdekt dat je de wol van de krab kunt gebruiken om bijvoorbeeld truien te breien,” legt Rekelhof uit. “Af en toe komt er een schapenscheerder langs om de krabben te scheren.”

Bolletjes wol
Theo Rekelhof moet eerst wel veel krabben vangen, maar toch levert de wol een aardige bijverdienste op.

Geïnteresseerden kunnen vandaag (tot 17.30 uur) een kijkje gaan nemen bij het visserijbedrijf aan de Herenweg in Kudelstaart. Wie dat wil, kan zelfs met hem mee gaan vissen en zien hoe hij de krabben vangt.

Uiteraard vangt Rekelhof ook paling, die bij hem in de winkel te koop is. Ook de bolletjes wol zijn verkrijgbaar in de winkel.

Delicatesse
De wolhandkrab wordt ook verkocht aan restaurants en dan met name Chinese restaurants. Het is een delicatesse in de Chinese keuken. Je eet de pootjes op de manier waarop je oesters eet. De pootjes worden als het ware leeggezogen.  

Daarnaast heeft de wolhandkrab nog een andere leuke bijkomstigheid. “De Chinezen hebben ontdekt dat het eten van de krab potentieverhogend werkt. Ze worden soms per opbod verkocht.” Waarom dit bij de Nederlandse mannen nog niet is doorgedrongen, weet Theo Rekelhof niet. “Of het echt waar is betwijfel ik, maar laat ze het maar denken.” 

Foto's: (boven) de wolhandkrab; onder Theo Rekelhof. (archief AV)

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin