Zorgcentrum Aelsmeer: goed in het gewone, dicht bij de mensen

Ellen Keulemans (Foto Ton van Eenennaam)

AalsmeerVandaag geeft met regelmaat een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de BusinessClub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan Ellen Keulemans, directeur bestuurder van Zorggroep Aelsmeer waar ook Zorgcentrum Aelsmeer onder valt.

‘Wij zijn trots op de hechte band van onze medewerkers’

Door: Hans van der Linden. Ellen Keulemans is de eindverantwoordelijke voor de Zorggroep Aelsmeer en vertegenwoordiger voor de BusinessClub en werkeninaalsmeer.nl.  In 2019 is Ellen in Aalsmeer komen werken en na het 25-jarig bestaan al snel in de coronagolf gerold: “Wat een warme betrokkenheid heeft Aalsmeer laten zien bij de bewoners van het Zorgcentrum. Hardwerkende ondernemers, meerdere actieve kerkgenootschappen, mooie bloemen en een spetterende watersportsector, dit vormt een prachtige omgeving om samen aan de oudere inwoners zorg en begeleiding te bieden.”

Zorggroep Aelsmeer
Een nieuwe naam vanaf eind 2022: Zorggroep Aelsmeer biedt ouderen in Aalsmeer en Kudelstaart zowel thuiszorg en hulp in de huishouding, als dagbesteding, maaltijden via Tafeltje Dek Je en de verpleeghuiszorg in het vertrouwde Zorgcentrum Aelsmeer.

Korte lijnen
Zorgcentrum Aelsmeer ligt midden in het dorp Aalsmeer en heeft drie zorgafdelingen, een eigen wasserij, een eigen keuken met restaurant en de Tafeltje Dek Je voorziening. Daarnaast zijn Thuiszorg Aalsmeer en de inloop- en ontmoetingscentra onderdeel van de organisatie. Keulemans: “Met ruim 330 medewerkers en net zoveel vrijwilligers wordt aan ongeveer 100 bewoners en ruim 600 thuiswonende cliënten zorg en begeleiding geboden. De kleinschalige structuur zorgt voor korte lijnen en een goede afstemming in de keten van zorg voor ouderen. Samen met familie en de vrijwilligers besteedt Zorggroep Aelsmeer veel aandacht aan het welzijn van de cliënten. En dat 24 uur per dag en 365 dagen per jaar.”

Onderscheidend
“Wij zijn van mening dat professionele en persoonlijke zorg voor de cliënten, vooral mogelijk is wanneer wij ook goed zorgen voor onze medewerkers,” vervolgt de bestuurder, “daarom investeren wij graag in de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers. Waar wij enorm trots op zijn, is de hechte band van onze medewerkers. Iedereen kent elkaar en als team hebben wij veel voor elkaar over. De zorg voor onze cliënten staat immers voorop. En wat ons onderscheidt van andere zorgorganisaties zijn de korte lijnen binnen de organisatie. Dit maakt ons ook zo bijzonder, van en voor het dorp. Tijdens de lunch eet je samen met medewerkers van verschillende functies in de organisatie een lekker kommetje soep en praat je even bij. Dit maakt het werken bij Zorgcentrum Aelsmeer ook zo leuk.”

Creativiteit
Net als in veel andere branches kent de organisatie Zorgcentrum Aelsmeer uitdagingen. Zo speelt ook hier de krapte op de arbeidsmarkt. “Onze grootste uitdagingen zijn zowel het aantrekken van personeel als ook het behouden van ons personeel. We willen er immers voor zorgen dat we de optimale zorg aan onze cliënten kunnen bieden. Zeker in de huidige concurrerende markt vraagt dit om veel creativiteit. Op dit moment is ons plan om volop in te zetten op ons wervings- en selectiebeleid. Ook zijn wij bezig om te kijken naar de mogelijkheden die wij onze huidige medewerkers kunnen bieden om het werken bij Zorgcentrum Aelsmeer nog aantrekkelijker te maken.

Lidmaatschap BusinessClub
Veel van onze medewerkers komen uit Aalsmeer en omstreken. Zorgcentrum Aelsmeer is lid geworden van de Businessclub om nog meer naamsbekendheid binnen Aalsmeer te creëren. Daarnaast vinden wij het fijn dat wij een steentje kunnen bijdragen en met elkaar het werken in Aalsmeer te kunnen promoten.

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging of ben je bijna afgestudeerd? Binnen de kleinschalige en persoonlijke organisatie van Zorgcentrum Aelsmeer is er ruimte om jezelf te zijn! Zorgcentrum Aelsmeer: Goed in het gewone en dicht bij de mensen!

Zorggroep Aelsmeer
Molenpad 2 Aalsmeer
0297- 326050
info@zorgcentrumaelsmeer.nl
zorgcentrumaelsmeer.nl
facebook.com/zorgcentrumaelsmeer

Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin