Zo creëer jij wat extra gezelligheid in je woonkamer

Heb jij het gevoel dat je woonkamer wel wat extra sfeer kan gebruiken? Dan is het goed om geheel eens goed onder de loep te nemen. Vaak kunnen we zelf, zonder dat we ons het realiseren al een hele hoop doen om ervoor te zorgen dat het een stuk gezelliger is in huis. Om je een aantal ideeën te geven, hebben we wat tips voor je die je hierbij zeker kunnen helpen. Zorg er daarom dus ook voor dat je dit artikel aandacht leest, zodat je er direct zelf mee aan de slag kunt. Doe er dus je voordeel mee.

Begin met het opruimen van je huis
Gezelligheid in huis begint natuurlijk met het opruimen van het geheel. Je kunt je huis namelijk nog zo gezellig hebben ingericht, maar wanneer het overal een rommeltje is, heeft dit natuurlijk totaal geen effect. Zorg er dus voor dat je de kussens netjes op de bank hebt opgeklopt, maar ook de overbodige spullen van onder andere het aanrecht haalt. Ook zien we vaak dat er speelgoed van de kinderen op de grond ligt, iets wat ook het geheel niet ten goede komt. Loop dus eens rustig door je huis en kijk wat er eventueel kan worden opgeruimd of zelfs weggegooid. Dit zorgt er niet alleen voor dat je je huis direct netjes hebt, maar je ook afscheid kunt nemen van overbodige spullen. Niet voor niets wordt er gezegd dat een opgeruimd huis ook zorgt voor een opgeruimd hoofd. Een win win situatie dus.

Kijk naar de verlichting
De sfeer in veel huizen wordt vaak bepaald door de keuze van de verlichting. Dit kan zowel positief als negatief uitvallen. Met name wanneer het niet gezellig is in huis, zien we vaak dat er te felle verlichting wordt gebruikt wat vaak betekent dat het enkel en alleen functionele verlichting is in plaats van sfeerverlichting. Ondanks het feit dat je beide nodig hebt, is het vooral in de woonkamer belangrijk om ook een aantal lichtpunten te hebben die niet functioneel zijn, maar zorgen voor wat extra sfeer. Ga je een relaxstoel kopen of een relaxfauteuil elektrisch om rustig in te kunnen lezen, dan is een leeslamp natuurlijk geen overbodige luxe.

De juiste accessoires
Accessoires bepalen naast de verlichting voor een groot deel de sfeer in huis. Wanneer je het lastig vindt om de juiste accessoires bij elkaar te zetten, dan is het goed eerst eens te beginnen met het verzamelen van alles wat je hebt. Zorg er vervolgens voor dat je kleur bij kleur zet, zodat je overzicht hebt in wat er daadwerkelijk allemaal aanwezig is. Vervolgens is het zaak om verschillende combinaties met elkaar te proberen zodat je kunt zien of het wel of niet wat is. Zo kun je een kandelaar combineren met een waxinelichthouder, voor bijvoorbeeld op het tafeltje naast je sta op stoel. Heb je geen sta op stoel? Sta op stoelen kopen is vooral op latere leeftijd een absolute aanrader en zorgt ervoor dat je probleemloos uit je stoel kunt opstaan.

(Bijdrage van 24webvertising)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin