Werkconnect: met ondernemers Aalsmeer stukje mooier maken

Anneke de Lange, nieuwe aanwinst bij de Werkgroup

Door: Arjen Vos. Als de banenmarkt die in november in de Burgerzaal gehouden werd, één ding duidelijk maakte is dat de vraag naar personeel onveranderd groot is. Tussen de tientallen aanbieders en bemiddelaars van werk, bevond zich ook Werkconnect, één van de takken van de aan de Zwarteweg gevestigde Werkgroup. “Wij hebben alles in huis om werkgevers op personeelsgebied te ontzorgen,” zegt Anneke de Lange, onlangs bij Werkconnect gestart om voor ‘reuring’ te zorgen, zoals ze het zelf zegt.

Anneke de Lange en Robert-Jan Jansen actief op de banenmarkt 

Voor Anneke is het werk als werkbemiddelaar en jobcoach op haar lijf geschreven. Meer dan 25 jaar lang was ze eigenaresse van de Anna’s Hoeve in Rijsenhout waar het organiseren van evenementen tot haar dagelijkse routine behoorde. Daar leerde ze veelzijdig te zijn en met mensen van allerlei afkomst om te gaan. “De ene keer ging het om een vliegtuigpresentatie van Qatar Airways, de andere keer om een verjaardag van een mevrouw die 80 werd.” Toen ze het tijd vond voor wat anders, switchte ze van de zakelijke naar de sociale kant van de maatschappij. Zo werd ze onder meer vice-voorzitter van SCW en heeft samen met andere vrijwilligers het sociaal maatschappelijk karakter van SCW meer vorm kunnen geven. Zo kunnen alle jeugdleden gebruik maken van een gratis wedstrijdtenue en trainingspak, wordt er wanneer nodig het Jeugd, sport en cultuurfonds ingezet zodat elk kind kan sporten en is het mogelijk gemaakt om 130 kinderen woonachtig in de noodcrisis opvang van het COA, die op dat moment geen onderwijs en dagbesteding hadden, ‘s middags te laten voetballen. Ook heeft Anneke bewoners van de nood-crisis opvang naar werk begeleid.

Aan tafel met Douwe Adema, Floris de Block en Robert-Jan Jansen

Succesvolle matches
Bij de Werkgroup voelt Anneke zich, vooral vanwege het sociale karakter van het bedrijf, als de spreekwoordelijke vis in het water. “We beschikken over alle disciplines die het voor werkgevers interessant maakt om met ons in zee te gaan; Arbo-deskundigen, een eigen bedrijfsarts, casemanagers, HR-professionals, werkbemiddelaars en jobcoaches. Dat niet alleen, we hebben ook de kandidaten die graag willen werken. Reguliere kandidaten, maar ook kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Met name dankzij mijn contacten met de vluchtelingenopvang en vluchtelingenwerk in de Haarlemmermeer hebben we al diverse succesvolle matches kunnen maken tussen werkzoekenden en bedrijven. En in opdracht van verschillende gemeentes en re-integratie bedrijven houden we regelmatig intakes om vast te stellen welke talenten en achtergrond deze mensen hebben. Na een intake kunnen we ze vaak aan een passende baan helpen.”

Sociaal dorp
In een tijd van een overspannen arbeidsmarkt zijn vaak alle ‘handjes’ welkom al waakt Werkconnect ervoor om zomaar mensen ergens te plaatsen. Er moet hoe dan ook sprake zijn van een goede match. “We kijken mee op de werkvloer om te zien of het voor beide partijen klikt,” aldus Anneke die graag met ondernemers het gesprek aangaat over inclusief ondernemen. Want naast Werkconnect heeft de Werkgroup een re-integratiebedrijf Werkreturn, waar met name mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk worden begeleid. “We hopen dat er werkgevers zijn die mee willen helpen om Aalsmeer een stukje mooier te maken door bijvoorbeeld ook mensen aan te nemen die in hun leven ‘tegenwind’ hebben gehad. Bijvoorbeeld blijvend letsel door ongeval, langdurige werkloosheid door ziekte of jongeren die een stabiele werkomgeving nodig hebben. Deze mensen zijn heel gelukkig als ze aan het werk kunnen en als er wordt meegedacht op welke manier zij een stapje voorwaarts kunnen maken en zo weer kunnen meedoen in de maatschappij. “Ik ken Aalsmeer als een sociaal dorp dus volgens mij moet die missie wel slagen.” aldus Anneke.

(Foto’s Arjen Vos)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin