Weer eens wat anders…

(Foto Arjen Vos)

Door Arjen Vos. Voor de bakkers is de maand januari vooral een maand van uitblazen en bijkomen. De veelal knettergekke drukte van december gaat ze niet in de koude kleren zitten maar al snel moet de knop weer omdat de schoorsteen toch moet blijven roken. Helemaal stil zitten is er nooit bij. Zo bereidt de ene bakker zich voor op een weekje knallen met moorkoppen, etaleert een ander een scala aan tompoezen en gooit weer een ander het over de hartige boeg.

(Foto Jasper Engel)

Bij een toevallig bezoekje aan het hoofdkwartier van bakkerij Vooges vielen we met onze neus in de boter. Het was precies het moment dat bakker Jasper Engel en medewerker Ira de laatste hand aan een nieuw product legden: een stokbrood gevuld met pulled chicken gemarineerd in barbecuekruiden en bestrooid met kaas. “Eigenlijk een uienstok maar dan met kip,” legt Jasper uit, “we hebben hem uitgebreid laten keuren door familie en vrienden en iedereen was razend enthousiast. Je moet als bakker toch af en toe weer eens wat anders proberen… Dit weekend ligt hij voor het eerst in onze winkels. Echt een lekker broodje voor het weekend.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel