Waterdrinker zoekt samenwerking met OZ Planten en Hamiplant

Directieleden van Waterdrinker Mariska Foppen en Bob Moria (midden) Henk-Willem Spaargaren (OZ Planten, links) en Leon Buskermolen (Hamiplant, rechts) Foto Waterdrinker

Door: redactie. Waterdrinker vormt met ingang van vandaag samen met OZ Planten en Hamiplant (beide onderdeel van Dutch Flower Group) de Dutch Plant Group. Door het delen van kennis en haar internationale netwerk van veredelaars en plantenkwekers wil Dutch Plant Group een verdere versnelling brengen in productinnovatie van veredeling naar de eindmarkten.

Waterdrinker is één van de grootste handelsbedrijven in planten binnen de internationale sierteelt, met een focus op productinnovatie en samenwerking met kwekers en veredelaars. OZ Planten levert aan groothandelsbedrijven, bloemistenketens, grootschalige retailers zoals tuincentra en bouwmarkten, alsmede vakhandel in Nederland tot ver in Europa. Hamiplant, toonaangevend in het Westland, zet zich in op de belevering van grootschalige retailers zoals supermarktketens, tuincentra en bouwmarkten, alsmede de groothandel en vakhandel binnen Europa.

Op het gebied van duurzaamheid vervullen de drie bedrijven binnen de sierteeltsector een voortrekkersrol. Zowel Waterdrinker, OZ Planten als Hamiplant blijven ongewijzigd vanuit hun organisaties de individuele klanten bedienen. Vanuit de nieuwe samenwerking zien de drie mogelijkheden om vanuit het enorme netwerk aan kwekers een breder en exclusiever assortiment aan planten te gaan bieden.

Het management van de individuele bedrijven blijft ongewijzigd.

Lees vorig bericht

Geen tweede supermarkt op plaats van school

Lees volgend bericht

Merendeel bewoners Hornweg wil fietsstraat


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *