Wat te doen als je ontevreden bent over je zorgverzekeraar?

(Foto: Pixabay.com)

Net als iedere andere inwoner van Aalsmeer ben jij ook verplicht om een zorgverzekering af te sluiten zodra je achttien jaar wordt. Hierdoor blijft de zorg voor iedereen betaalbaar. Als je al een zorgverzekering hebt, kijk je hier misschien niet meer naar om. Verandert je zorgverzekeraar de premie of wijzigt er iets in de dekking? Dan staat dit je mogelijk niet aan. Veel plaatsgenoten weten alleen niet wat zij het beste kunnen doen als ze ontevreden zijn over hun zorgverzekeraar. In deze tekst schieten wij je te hulp.

Als je niet langer tevreden bent over je zorgverzekeraar, betekent dit niet direct dat je op zoek moet naar een andere. Kijk eerst eens of jij je huidige zorgverzekering aan kunt passen. Misschien heb je wel een aanvullende verzekering waar je niet of nauwelijks gebruik van maakt. Overweeg deze dan te laten vallen. Je bent weliswaar minder goed verzekerd, maar je premie daalt er ook door. Dit is uiteraard alleen interessant als de prijs je niet langer aanstaat. Heeft je zorgverzekeraar de voorwaarden gewijzigd? Dan zit er waarschijnlijk niets anders op dan overstappen.

Stap over naar een andere zorgverzekeraar
Wie niet langer tevreden is over zijn zorgverzekeraar, kan overstappen naar een andere verzekeraar. Dit kan vanaf het moment dat de nieuwe premies bekend zijn gemaakt en dat gebeurt standaard aan het einde van het jaar. Overstappen kan hierdoor alleen in de laatste paar weken van het jaar. Heb jij je huidige zorgverzekering voor 31 december opgezegd? Dan is het in januari ook nog mogelijk om over te stappen. Zorg er altijd voor dat je uiterlijk 31 januari een nieuwe zorgverzekering hebt. Er zijn situaties waarin overstappen ook na deze datum nog mogelijk is. Dit kan bijvoorbeeld als je gaat scheiden of als je kind tussentijds achttien jaar oud wordt en zelf een zorgverzekering af moet sluiten.

Ga op zoek naar de beste zorgverzekering
Wil je overstappen van zorgverzekering? Dan kies je niet lukraak een zorgverzekeraar uit. Als je dit wel doet, is de kans klein dat je de beste zorgverzekeraar vindt en dat wil je uiteraard wel. Om de beste zorgverzekering te vinden, maak je een vergelijking. Je kunt hiervoor de site van verschillende verzekeraars bezoeken, maar het kost je minder tijd en moeite als je een vergelijkingssite gebruikt. Hier kun je bijvoorbeeld aangeven dat je op zoek bent naar een studenten zorgverzekeraar. De site laat je vervolgens alleen verzekeraars zien waarbij je een studenten zorgverzekering af kunt sluiten.

Een vergelijkingssite rangschikt de resultaten vaak op basis van prijs. Hierdoor staat de goedkoopste zorgverzekering bovenaan. Het is aantrekkelijk om deze af te sluiten, maar dit is niet altijd de beste optie. De dekking van een goedkope zorgverzekering kan aanzienlijk minder zijn dan die van een dure. Verdiep je daarom goed in de voorwaarden voordat je overstapt naar een nieuwe zorgverzekeraar.

Hoe stap je over?
Denk je dat je de beste zorgverzekeraar gevonden hebt? Wacht dan tot het moment dat je over kunt stappen. Helaas weet niet iedereen hoe overstappen van zorgverzekering werkt. Gelukkig is dit niet bijzonder lastig. Om te beginnen sluit je een verzekering af bij de nieuwe zorgverzekeraar. Bij het afsluiten geef je aan bij welke verzekeraar je huidige zorgverzekering loopt. Je nieuwe verzekeraar zegt je oude zorgverzekering vervolgens op, waardoor je hier zelf geen omkijken naar hebt.

(Partnerbijdrage Equote)


Eén reactie

  1. allleen de studenverzekerings site vermelden is een beetje karig , er zijn diverse goede vergelijkings sites zoals de zogkiezer,nl . of pricwwise.nl . het pllot zker om te vergelijken nu de premies weer stijgen.
    vriendelijke groet
    rudolf guldemond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin