Wat is de gezelligste winkel?

Gezelligste terras van Nederland, gezelligste zwembad, gezelligste kapsalon en nu de verkiezing voor de gezelligste winkel van Nederland. Weer zo’n ‘gezellige’ verkiezing waarbij dorpsgenoten opgeroepen worden te stemmen en dit keer op hun favoriete winkel.

Stemmen kan nog tot en met 9 januari 2015. Per gemeente zijn er twee winnaars, één met de hoogste gemiddelde cijfers en één met de meeste stemmen. Er zijn echter wel minimaal vijftig stemmen nodig om een titel te kunnen winnen. Door te stemmen maak je kans op prijzen als een hotelovernachting of een tablet.

Marketingmachine
Het loopt nog niet echt storm, want de koplopers, wat aantal stemmen betreft, hebben nog maar veertien stemmers gehad volgens de tussenstand, die op 8 december werd vrijgegeven op de website. Dit zijn Gall & Gall van Lammeren en Kadowinkel Happy B-Day. Bloembinderij Raymond en Slijterij W. van Schaik hebben nog maar één stem gehad, maar die gaf dan wel meteen een tien waardoor zij weer bovenaan staan met het hoogste gemiddelde.

Stemmen is leuk, want je gunt tenslotte je favoriete winkel een eerste plek. En helemaal mooi zou het zijn als deze winkels een kans maken om ‘gezelligste’ winkel van de provincie Noord-Holland of zelfs Nederland te worden. Echter, stemmers moeten wel weten dat er een hele marketingmachine achter zit. Door te stemmen krijg je wel wat meer aanbiedingen van bedrijven via de mail.

Maar als je dat niet uitmaakt en je toch je favoriete winkel wilt helpen, ga dan naar de website en breng je stem uit. De winkeliers staan waarschijnlijk wel achter de verkiezing en hopen dat hun klanten dat ook staan. Apart is wel dat er een aantal winkels op het lijstje voorkomen die niet meer bestaan zoals Trendpoint, Zussies Kidsfashion en Rinus Bon Brommers.

Lokale winkeliers
De winkels hebben zich zelf ingeschreven, al dan niet op aanraden van klanten, de gemeente of op eigen initiatief. Sommige winkeliers hebben promotiemateriaal besteld en wijzen hun klanten op de verkiezing. Anderen zijn nog niet zo actief, maar dat kan nog komen.

Volgens een (gedateerde) tussenstand op de website van 8 december is op de volgende winkels is al gestemd, al hadden sommige deelnemers toen nog maar één stem: Bertram & Brood, Bloembinderij Raymond, Boekhuis Aalsmeer, Chocolatier Martinez, Dio Piet van der Zwaard, Gall & Gall van Lammeren, IJssalon Cadore, Jamin, Kadowinkel Happy B-day, Monfleurique, Slijterij W. van Schaik, Tabaktief Ridder & Co, Teddy’s en de Wereldwinkel.

Er staan meer winkels op het lijstje, maar die hadden bij de tussenstand nog geen stemmen. 

5 reacties

  1. Ik stem voor Martinez. Topprestatie van een jonge kerel. Altijd druk in de zaak.

  2. ‘Zeg het met bloemen’… maar ook: Zeg het met een glimlach! Mijn stem gaat daarom naar de winkel midden op het Raadhuisplein, met de eeuwige glimlach:
    MONFLEURIQUE.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel