Wapen van Aalsmeer: al 180 jaar een begrip

Nicolette en Stephan (Foto pr)

AalsmeerVandaag geeft wekelijks een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de BusinessClub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan Nicolette Arkesteijn, directeur eigenaar van Het Wapen van Aalsmeer.

Hotel-restaurant Het Wapen van Aalsmeer is een echt familiebedrijf dat al sinds 1975 wordt gerund door de familie Arkesteijn. “Mijn ouders Jan en Ria zijn in 1975 eigenaar geworden en ik werk al sinds mijn 21ste in ons mooie bedrijf. Ik ben begonnen in de receptie en in de bediening en heb in de loop van de jaren eigenlijk alle functies wel gedaan. Na de geboorte van mijn zoon en dochter ben ik mij meer op de administratie gaan toeleggen.”

Opvolger
In het jaar 2000 zijn Jan en Ria gestopt en namen de zussen Mellanie en Nicolette de scepter over. In datzelfde jaar zijn de activiteiten van het hotel en restaurant opgesplitst en is Rob Arkesteijn, de broer van Jan, het restaurant gaan runnen. “Enkele jaren geleden zijn zowel mijn oom als mijn zus ‘uit de zaak’ gestapt en run ik zowel het hotel als het restaurant. Mijn zoon Stephan werkt inmiddels ook bij ons en is mijn beoogd opvolger,” aldus Nicolette die aangeeft in haar spaarzame vrije tijd graag zelf ook lekker uit eten te gaan en daarnaast een passie voor golfen te hebben.

Ze is ‘uitermate trots’ op wat er in de loop van de jaren is bereikt en laat weten dat Het Wapen van Aalsmeer voor haar vaste gasten aanvoelt als ‘een stukje thuis ver van huis’. Aan dit gevoel werken Nicolette en haar crew, bestaande uit 27 medewerkers dagelijks zeven dagen per week, 24 uur per dag.

Uitmuntende smaakbeleving
De gasten van het hotel zijn over het algemeen zakelijke klanten en bij het restaurant komen naast de gasten van het hotel veel inwoners van Aalsmeer en omstreken. Voor borrel, lunch of diner. Zij komen als vaste gast terug om de, zoals ze het vaak horen: ‘de uitmuntende smaakbeleving en gevarieerde kaart.’

Burgemeesters
Naast à la carté onderscheidt Het Wapen van Aalsmeer zich door buffetten en de ‘hap van de dag’. Het restaurant heeft binnen een capaciteit tot 80 plaatsen en daarnaast nog een zaal met 50 plaatsen voor ‘private dining’ of vergaderingen. De namen van beide zalen zijn vernoemd naar voormalige burgemeesters: Brouwer en Kastelein. Aan de voorzijde onder de luifel staat een klein terras voor mensen die van reuring houden en aan de achterzijde van het pand tussen het Oude Raadhuis en de Dorpskerk bevindt zich een weelderig buitenterras waar het goed toeven is.

‘In de genen’
De ambities van Het Wapen van Aalsmeer zijn het continueren van persoonlijke contact en de kwaliteit van de dienstverlening en deze steeds te verbeteren. “Gasten komen bij ons om te genieten en daar hoort beleving bij. Bij onze medewerkers zit in het de genen om het de klanten naar de zin te maken.”

Netwerken
“Het maatschappelijke initiatief van de Businessclub met werkeninaalsmeer.nl spreekt ons erg aan in de zoektocht naar de juiste vaak lokale medewerkers. Daarnaast biedt het lidmaatschap ons ook de kans om te netwerken met gelijkgestemde ondernemers en ik hoop dat ik in de toekomst wat meer tijd vrij kan maken om ook naar de Meer voor Ondernemers avonden te kunnen komen.”

Restaurant Het Wapen van Aalsmeer
Dorpsstraat 15
1431 CA Aalsmeer
0297- 385520
info@wapenvanaalsmeer.nl
wapenvanaalsmeer.nl
facebook.com/wapenvanaalsmeer

Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

4 reacties

 1. nog vele mooie jaren mis jullie wel een beetje
  hier in het oosten van het land

 2. Het Wapen van Aalsmeer is een begrip. Ik haal regelmatig de daghap of saté altijd lekker. Ik wens jullie nog heel veel succes in de komende tijd! Groetjes Wil Jongkind.

 3. ik wil een klein stukje schrijven
  ik heb door omstandigheden
  5dagen in september van het hotel gebruik gemaakt
  wat heel goed was geregeld
  heb ook wel gasten laten logeren die zeer tevrede waren
  drie jaae geleden na een operatie kon ik niet in huis koken
  om 18,00uur werdt het eten bij mij thuis gebracht heelvriendelijk
  zo ga ik ook wel de dag hap nemen af en toe
  ik wens jullie nog heel veel goede jaren
  vriedelijk groeten WIL

 4. Slapen doe ik er niet als Aalsmeerder. Maar het eten is er voortreffelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin