Trouw! Bruidsmode: droomjurk voor ‘dag van je leven’

(Advertorial) Door: Persijn van der Jagt. Sinds 2019 is in de Zijdstraat de winkel Trouw! te vinden, gespecialiseerd in bruidsmode. De winkel wordt gerund door Angela Alkemade en haar man Louis. Dankzij de passie van Angela en haar meer dan 30 jaar ervaring is het dé plek om de droomjurk voor de mooiste dag van je leven te vinden.

De liefde liefde voor het vak is voor Angela begonnen dankzij haar moeder. “Mijn ouders hadden vroeger twee slagerijen, Toen dat wat minder ging lopen is mijn moeder begonnen met de verkoop van eenmaal gedragen trouwjurken. Mensen leverde dan hun trouwjurk bij mijn moeder in die ze vervolgens weer verkocht. Zo ben ik er eigenlijk ook ingerold.”

Even de makelaar bellen
Na twintig jaar in een bruidswinkel in Leiden te hebben gewerkt is Angela haar eigen droom achterna gegaan en besloot ze zelf jurken te gaan verkopen. “Dan moet je gaan zoeken waar een gat in de markt is, wat nog best lastig is. Mijn man en ik waren aan het wandelen door de Zijdstraat toen we zagen dat kledingzaam Bonita opheffingsuitverkoop had. Nadat we even binnen hadden gekeken, ging het allemaal heel snel. Het was echt even de makelaar bellen en we hadden een plekje. Gelukkig hoefde er niet heel veel te gebeuren aan het pand.”

Bluesette
“Je kan bij ons compleet de deur uit. Wij verkopen hier alles om je hele trouwoutfit compleet te maken,” vertelt Angela. De prijzen liggen tussen de 700 en 2000 euro. Met variërende maten tussen de 34 en 50 en een ruime collectie merken is de kans dat je slaagt volgens haar groot. ‘’Wij proberen altijd vernieuwend te zijn. Sinds kort hebben we ons eigen label ontwikkeld: Bluesette, vernoemd naar onze sloep. De collectie bestaat uit zes jurken vernoemd naar luxe havenplaatsen aan de Middellandse Zee. Denk daarbij aan St. Tropez, Monaco en Barcelona. Daar ben ik echt heel trots op.”

Emotie
Het kopen van een jurk is voor veel aanstaande bruiden best een moment. Iets wat vrouwen vaak samen doen met hun vriendinnen en familie. “Ik probeer iedereen altijd op hun gemak te stellen. Altijd als we hier aan tafel zitten komen de verhalen naar boven. Er komt dan ook veel emotie bij kijken. Het is heel mooi om onderdeel te zijn van die momenten en daar een rol in te spelen. Ik vind het heel belangrijk dat het persoonlijke momenten zijn. Je trouwjurk uitzoeken, dat vergeet je nooit meer.”

Alle aandacht

Bij Trouw! staat er geen druk op het kopen van een jurk. “Bij ons ben je de enige in de winkel zodat ik alle aandacht voor de klant heb. Ik probeer echt samen met de dames de mooiste jurk uit te kiezen. Vaak is het in het begin al raak. Dan passen ze nog een paar andere jurken, maar dan blijft de eerste toch wel in hun hoofd zitten. Dan gaat die vaak nog een keer aan en dan is de keuze gemaakt. Dat is altijd zo leuk om te zien.”

Een afspraak maken kan zeven dagen per week via de mail, telefonisch of online op de website.

Trouw! Bruidsmode
Zijdstraat 78
T: 0297-547153
W: trouwbruidsmode.nl
E: info@trouwbruidsmode.nl

Foto’s Arjen Vos

Lees vorig bericht

Jan Peterse Trofee voor Ilse Zethof

Lees volgend bericht

Hoogste zwempodium voor Naomi Visser en Sohrab Shirzad


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *