Trade Fair toont bonte variatie bloemen en planten

Vanmorgen vroeg was het weer tijd voor de jaarlijkse presentatie van het meest denkbare uitgebreide sortiment bloemkwekerijproducten. De Internationale Trade Fair ging van start. Het tot vrijdagmiddag durende evenement gaf op de snelwegen rondom Aalsmeer al vroeg aanleiding tot filevorming en vertraging. Een impressie van de internationale bloemen-en plantententoonstelling.
 
Veel plaatsgenoten noemen de drie dagen in november durende tentoonstelling nog steevast 'Vaktentoonstelling'. Onder die naam is dit fleurig feest doorgaans ook bekend bij de plaatselijke horeca, want sommige Aalsmeerse hotels zijn al maanden voor de Trade Fair volgeboekt.
 
Onder dezelfde naam wist men ook op de speciale consumentendag de niet-vakgenoot c.q. geïnteresseerde Aalsmeerder te trekken, maar op hem/haar zit 'het vak' kennelijk niet meer te wachten.
 
Voor het vak
Vorig jaar was er nog sprake van dat er dit jaar op verzoek van velen weer een consumentendag zou worden ingesteld. De organisatie van de liet ons echter desgevraagd weten dat deze dit jaar nog niet zou worden gehouden. Wel gaf men voorzichtig aan dat deze zaak “volgend jaar wellicht weer eens zou worden bekeken, maar in feite zijn we er voor het vak…,” aldus de woordvoerster van de veiling.
 
Na enkele jaren onder de naam Horti Fair in de Amsterdamse Rai te hebben gefunctioneerd geeft nu al weer enkele jaren Koninklijke FloraHolland onderdak aan deze expositie waar ieder jaar een nog weer uitgebreider aanbod wordt gepresenteerd.
 
Tevreden
Ook dit jaar is er weer onnoemelijk veel te zien. Meterslange 'straten' waar standhouders hun bekende en nieuwe producten tonen. Zowel binnen- als buitenlandse producenten werven om de gunst van de kijkers en de kopers.
En al omstreeks het middaguur gaven diverse standhouders woensdag al aan tevreden te zijn met de respons en de interesse van de zijde van de bezoekers.
 
Minimale milieu-impact 
In de stand van de firma Broekhof (vier vestigingen, waarvan één in Aalsmeer) liet account-manager Ivo Petersen zien hoe dit bedrijf onder het label Green Leaf duurzame verpakkingen op de markt brengt met een minimale impact op het milieu en 100 procent industrieel composteerbaar. Een interessante ontwikkeling waarover we ongetwijfeld meer zullen horen.
 
Orchideeën
Om ons bij nog een plaatselijke ondernemer te houden: Orchids4All uit de Schinkelpolder zoekt het met zijn nieuwe serie orchideeën 'Amsterdam' in de relatie met Amsterdam. Op de beurs de orchidee Rembrandt, P.C.Hooft, Jordaan en niet te vergeten, de orchidee Pink Light met een knipoog naar het Red Light District (vollebloemen, bijna lichtgevende kleur).
Verdel Orchids uit Nieuwveen trok weer veel aandacht met zijn spiegelpresentatie: een oogstrelende gespiegelde show van witte kleinbloemige Phalaenopsis.
 
Lokkende tong
Uit de veelheid van het aanbod nog twee opmerkelijke stands. Eentje afkomstig uit Sri Lanka. Enthousiast vertelde in de oerwoudachtige presentatie de Engelse Diana Williams het altijd weer fascinerende verhaal van de insectenvangende plant Nepenthes met zijn lokkende tong. En op de Calslagerweg weten ze bij Citrina een boeiend verhaal te vertellen over het kweken van de mooiste en smakelijkste Citrusvruchten.
 
De tentoonstelling is vandaag en morgen geopend vanaf 9:00 uur. Vandaag sluit hij om 17:00 uur, vrijdag om 15:00 uur.
 
Foto's: verbazing op de beurs, files naar de veiling toe en een orchideeënstand. Foto's Jaap Maars (zie ook de gallery)
 
 

 

3 reacties

 1. Ben het met de bovengenoemde schrijver eens!!
  Ben een van de AV-Lezers.
  Wordt er niet gelukkig van!!
  GR Jacques,

 2. Het hoogtepunt voor de heer G.Z. te A. moet nog komen:
  de Sinterklaasproza.
  Je kunt je echter afvragen of de AV-lezers hier echter gelukkig van worden..

 3. Uitbundig vieren zij feest
  het zonlicht onthult zijn kleuren
  Bemint in veler gedichten
  jubelend om de zoete geur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel