Total Copy Service in nieuw pand

Ria en Dirk in de nieuwe winkel

Door: Conny Vos. Na een aantal dagen flink doorpakken opent Total Copy Service vandaag het nieuwe pand op de hoek van de Zijdstraat en het Molenpad. Precies honderd meter verwijdert van hun voormalige onderkomen aan de Dorpsstraat.

“35 Jaar geleden maakten Ria (Bouwman, red.) en ik het clubblad van de atletiekvereniging met een stencilmachine. We liepen om de tafel te rapen en ik dacht: dat kan anders,” blikt Dirk Box terug op de begintijd. Zo ontstond het idee om een kopieerwinkel te beginnen. Er werd onderzoek gedaan en een businessplan geschreven, “we begonnen in een klein pandje aan de Marktstraat met twee kopieerapparaten. Toen we hoorden van een nieuwe techniek om T-shirts te bedrukken werd het bedrijf uitgebreid. Na een jaar verhuisden we naar een groter pand aan de Dorpsstraat en twee jaar later schoven we een paar meter op naar de ruimte waar we dertig jaar lang te vinden waren. Boven het bedrijf waren appartementen en daar ben ik gaan wonen. Toen Ria en ik een relatie kregen zijn we gaan samenwonen. Nu wonen we in Zevenhoven.”

Uitbreiding
Het bedrijf ging met de tijd mee en bleef groeien. Onder meer met een webshop. “We zijn eigenlijk een drukkerij met een voordeur, want klanten willen toch bijvoorbeeld de dikte van het papier voelen.” Toen DHL startte met hun pakketservice was Total Copy Service de eerste in Nederland waar mensen pakketjes konden ophalen en brengen. “Wij hebben meegedacht over dat concept en feedback gegeven.” Dirk heeft geen spijt van die beslissing, “tijdens corona mochten we daardoor bijvoorbeeld openblijven en daarbij het levert veel extra klanten op. Mensen die ons niet kennen zien wat wij allemaal doen.”

Klanten kunnen bij ons terecht om iets te laten (be)drukken, printen, kopiëren en voor de aanschaf van kantoorartikelen en relatiegeschenken. “We hebben een brede klantenkring, van grote bedrijven, sportverenigingen tot de slager op de hoek en tante Marie van drie hoog. Geen minuut is hetzelfde. Het ene moment sta je een lollige tekst op een T-shirt te drukken en daarna maak je een bedankkaartje van iemand die is overleden. We vinden het belangrijk om servicegericht te zijn en denken graag mee met de klant.”

Voor Pasen nog volop bezig met inrichten

Verhuizing
Het pand waar Total Copy Service zoveel jaren gezeten heeft werd wat oud en Dirk begon rond te kijken naar mogelijkheden. “Een lokale ontwikkelaar wilde ons pand wel kopen om appartementen te bouwen. Het pand waar de Rabobank had gezeten stond al een tijdje leeg en met onze verhuizing genereert dat weer traffic in de winkelstraat, dus zo is onze bijdrage aan het dorpscentrum tweeledig.”

Alles in het pand is nog vrij nieuw en daarbij gasloos. Als doe-het-zelver en met hulp van handige vrienden heeft Dirk geprobeerd zoveel mogelijk te hergebruiken bij de verbouwing zoals de houten lattenstructuur van de balies. De drie spreekkamers zijn intact gebleven en de kluisruimte wordt de hoek om textiel te bedrukken. “Voorheen zat dat achterin de zaak, maar met de glazen etalages rondom is dat proces nu goed te volgen.”

Dirk, Ria en collega’s staan te popelen om hun klanten vanaf vandaag te ontvangen op Zijdstraat 2.

(Foto’s Arjen Vos) 

8 reacties

 1. Beste Ria, Dirk en absoluut Henk, was even aanpoten met de paasdagen, maar geniet van jullie nieuwe “ outfit” en met een lekker muziekje erbij gaat dit absoluut lukken,

 2. Ria en Dirk hartelijk gefeliciteerd met jullie nieuwe pand,succes ermee.

 3. Heel veel succes, geluk en voorspoed in jullie nieuwe pand.

 4. Veel succes, mooi meer in het zicht voor iedereen. Jan en Margot Uithol

 5. Ria Dirk Henk
  Ze staan altijd klaar voor iedereen !
  Hun Total Copy Service, gaat met hun gouden hart verder dan hun ‘Eigen zaak’!!
  Nog vele jaren van succes gewenst in jullie nieuwe pand.

 6. Dat verdient een bloemetje! Ria en Dirk, heel veel succes in het nieuwe pand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin