Tips voor het maken van een prettig werk interieur

(Advertorial) Een prettig werkinterieur biedt rust en zorgt ervoor dat je je werk beter uit kunt voeren. Naast dat het fijn is om de ruimte op een sfeervolle manier in te richten, vinden veel mensen het prettig als de ruimte als geheel rustig oogt. Het moet zowel een stijlvolle als praktische ruimte worden. Om een aangename sfeer in je werkruimte te krijgen geven we in dit artikel drie tips. Zo kun je gaan voor neutrale kleuren, een natuurlijk lichtinval en opbergruimte. Met raamdecoratie kun je al grote verschillen maken in het kader van sfeer in je interieur.

Tip 1: Ga voor neutrale kleuren
Zoek je naar een prettige werksfeer? Richt de ruimte dan in met warme neutrale kleuren. Als je raamdecoratie in rustige kleuren kiest zorgt dat ook voor rust in je hoofd. In een werkkamer wil je immers niet dat er te veel afleidende elementen zijn in het interieur. Met neutrale kleuren kun je je beter concentreren. De rustige kleuren kun je doorvoeren in meubels en raamdecoratie. Met gordijnen kun je veel kanten op. Of je nu van rolgordijnen, plissé gordijnen of vouwgordijnen houdt er kan van alles mogelijk zijn. Ook is raamdecoratie op maat te bestellen. Dat is handig omdat niet elk type raam hetzelfde is. Zo heb je toch passende raamdecoratie, voor zelfs ronde ramen en raamdecoratie kunststof kozijnen.

Tip 2: Ga voor natuurlijk lichtinval
Met raambekleding kun je zorgen voor natuurlijk lichtinval in je werkruimte. Door bijvoorbeeld hout als materiaal te kiezen bij jaloezieën of shutters op maat, krijgt de lichtinval een rustige tint. Op het moment dat licht door houten raambekleding door het raam naar binnen schijnt, krijgt het een natuurlijke kleurtint. Bovendien kun je met shutters en jaloezieën goed zelf bepalen hoeveel licht er de ruimte in valt. Op een zonnige dag kun je ze meer kantelen dan op een bewolkte dag. Bij jaloezieën kun je ze ook nog omhoog en naar beneden halen. Naast lichtinval bepaal je hiermee ook de mate van privacy in de werkruimte. Je kunt de raamdecoratie zo instellen dat inkijk niet meer mogelijk is.

Tip 3: Creëer opbergruimte
Je hoort vaak dat een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd. In je werkkamer is het daarom wel zo fijn als spullen niet rondzwerven. Als alles een eigen plekje heeft en niet in de weg ligt oogt dat rust. In een werkkamer verhoogt rust de productiviteit en maakt het vaak dat je je beter kunt concentreren. Wanneer je opbergruimte gaat creëren, is het slim om een gesloten kast te nemen. Dan zie je alle opgeborgen spullen niet en blijft de kamer rustig.

(Foto pr)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin