Tips voor het kopen van een goede pannenset

Met een uitgebreide pannenset heb je altijd het juiste materiaal tot je beschikking voor het bereiden van jouw favoriete gerechten. Er zijn tal van verschillende pannensets verkrijgbaar, en elke set heeft zo zijn unieke eigenschappen en voor- en nadelen. Het kiezen van de beste set is daarom vaak een lastige opgave. Om je een handje te helpen kun je een kijkje nemen in de onderstaande lijst aan tips voor het kopen van een goede pannenset of kun je terecht op de website Kopenenvergelijken.

Controleer de soort warmtebron
Voordat je een pannenset kiest is het belangrijk om te kijken of de set geschikt is voor jouw type fornuis. Zo verschillen de sets qua materiaal en is niet elke pan geschikt voor een gas, elektrisch, inductie of halogeen fornuis. Bekijk daarom goed op deze pagina of de pannenset geschikt is voor jouw type fornuis en zorg daarmee voor een efficiënte opwarming.

De samenstelling en afmeting
De meeste pannensets bestaan vaak uit een steelpan, een koekenpan en drie kookpannen in verschillende afmetingen. Echter zijn er ook uitgebreidere sets en sets met grotere formaten pannen. Bekijk voordat je een set aanschaft uitgebreid genoeg is en aansluit bij jouw huishouden. Kook je vaak eenpansgerechten, of wokgerechten? Overweeg dan de aanschaf van een pannenset met een grote wok pan.

Het materiaal en de kwaliteit
Over het over algemeen zijn de meeste pannensets gemaakt van roestvrijstaal, gietijzer of aluminium. Het materiaal heeft invloed op de kwaliteit van de pannen en de tijd die het nodig heeft om op te warmen. Zo warmen gietijzeren pannen bijvoorbeeld minder snel op dan aluminium pannen, maar houden ze de warmte relatief langer vast. Hierdoor zijn de pannen vaak harder en zwaarder en bieden ze een langere levensduur. Bekijk naast het type materiaal ook naar de dikte van het materiaal. Hierbij geldt namelijk dat hoe dikker het materiaal is, hoe beter de kwaliteit en hoe langer de levensduur.

Type handvatten
De meeste pannensets hebben pannen met metalen of kunststof handvatten. Beide type pannen hebben zo hun voor- en nadelen. Zo zijn pannen met metalen handvatten vaak beter in kwaliteit doordat de handvatten minder snel losraken van de pan. Een nadeel van metalen handvatten is echter dat de handvatten warm worden en je de pan hierdoor minder gemakkelijk kunt verplaatsen tijdens het koken.

Kies een design dat bij jouw stijl past
Uiteraard is het design van de pannen ook een belangrijke overweging in de aanschaf van een pannenset. Indien je al over andere pannen en keukenmateriaal beschikt kun je hiermee rekening houden en een set kiezen die bij jouw materialen aansluit. Bekijk verschillende designs en kleuren en kies een set die aansluit bij jouw interieur en persoonlijke voorkeuren.

(Partnerbijdrage)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel