‘The Fig Tree’: ontspannen in theetuin langs Ringvaart

(advertorial) Fietsers die de Ringvaart als route hebben uitgekozen, kunnen sinds kort uitblazen in ‘The Fig Tree’, een koffie- en theetuin waarin vriendelijkheid en gastvrijheid hand in hand gaan met rust en heerlijke versnaperingen. Verantwoordelijk voor deze nieuwe pleisterplaats aan de dijk, is het echtpaar Bruna en Richard Kortenoeven.
 
Het kwam goed uit dat er op de weg tussen Leimuiden en Aalsmeerderbrug weer een voorziening gerealiseerd werd waar voorbijgangers even kunnen bijtanken. Met het verdwijnen van twee terrasjes (snackbar Jalo in Burgerveen en de Chinees in Rijsenhout) werd dat node gemist. Met name in het zomerseizoen waarin het op de weg langs de Ringvaart vaak een optocht lijkt van tweewielers. Het bord dat voor aan de weg is neergezet wijst elke voorbijganger de weg naar de oase in de diepte achter de dijk. Even afdalen over het paadje tussen de huizen door en langs de vijgenboom waaraan de uitspanning zijn naam te danken heeft, en de theetuin komt in zicht
 
Naam en vrienden
Veel mensen kennen dit stekje wel. De (energie neutrale) hortensiakwekerij van de firma Kortenoeven is al decennia lang een begrip in de omgeving. Regelmatig wippen bezoekers hier aan voor een bosje snijhortensia’s. Met de verkoop aan huis hebben de Kortenoevens van oudsher naam en vrienden gemaakt. Dat stukje gastvrijheid is kwekerszoon Richard en zijn echtgenote Bruna dus niet vreemd. Het beginnen van een theetuin was voor Bruna dan ook een droom die uitgekomen is.
 
Blij van mensen
De van oorsprong Braziliaanse zegt blij te worden van mensen om zich heen. “Samen dingen doen, anderen helpen, feestjes organiseren en genieten van mensen die plezier hebben, dat is wat ik graag doe. Het eerste vrijgezellenfeestje is hier al geweest. Voor een aantal dames heb ik een high-tea georganiseerd in combinatie met een workshop handcrème maken. Het was volgens de gasten zeer geslaagd,” aldus de goedlachse Bruna die als sterke punten noemt: de aandacht voor de presentatie en de details in de afwerking.
 
Sfeervol en beschut
Behalve spontaan langs komen voor thee, koffie, verschillende soorten baksels of een soepje, is het dus ook mogelijk de locatie te boeken voor kleinschalige gelegenheden als het genoemde vrijgezellenfeest. De buitenruimte met twee terrassen is sfeervol en beschut. Helemaal als straks de jonge aanplant tot wasdom komt.
 
In geval van minder fijn buitenweer kan er altijd naar binnen worden uitgeweken. In dat geval krijgen de klassieke terrasstoelen en feestelijk gedekte tafels een plekje tussen de snijhortensia’s in de kleuren rood, roze en wit. Ook geen vervelende omgeving. “In de drukte van de maatschappij is deze plek een oase van rust,” vat Bruna samen.
 
De producten die geserveerd worden zijn onder meer afkomstig van Soep Aalsmeer en Zorgmanege Stal Starro uit Hoofddorp. Daarmee aantonend dat het echtpaar ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ een belangrijk aspect vindt.
 
Vijg is vrede en voorspoed
Over een passende naam heeft het echtpaar lang nagedacht. Dat het ‘The Fig Tree’ is geworden hangt samen met de vijgenboom die het begin van de oprit siert. Een vijgenboom werd volgens Richard in vroegere tijden en warme landen gebruikt als ontmoetingsplaats. “Hier werd onder meer rechtgesproken Vanwege de omvang, de schaduwrijke bladeren maar ook vanwege de eetbare vrucht een prima plaats om onder te zitten en goede gesprekken te hebben. Daar houden wijzelf ook wel van. Daarbij staat de vijg symbool voor vrede en voorspoed,” aldus de kweker.
 
‘The Fig Tree’ is in het zomerseizoen vier dagen in de week geopend. Woensdag en donderdag van 10:00 tot 18:00 uur en vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 20:00 uur.
 
Thee- en koffietuin ‘The Fig Tree’
Aalsmeerderdijk 550
1435 BS Rijsenhout
06 36174828
Volg ‘The Fig Tree’ op Facebook en Instagram
 
 

 

Lees vorig bericht

Judocoach helpt pupillen aan meer zelfvertrouwen

Lees volgend bericht

Estafettelopers moe maar voldaan na nachtelijke loop


2 Reacties

  • Bijzonder aardige eigenaar, leuk gesprek met hem gehad in de Tropischwarme Hortensiakas vanmiddag. Een aanrader The Fig tree. In Rijsenhout.

  • Ik kreeg vandaag jullie adres door.
    High tea en bijvoorbeeld een krans van hortensia’s maken voor meerdere personen.
    Vraag, wat is de prijs per persoon.

    Vriendelijke groet Plony Evertman

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *