The Bright Shine, het veelzijdige schoonmaakbedrijf

Leon Böll (Foto Ton van Eenennaam)

AalsmeerVandaag geeft met regelmaat een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de BusinessClub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan Leon Döll, (mede)eigenaar van schoonmaakbedrijf The Bright Shine.

Door: Nikki de Boer. The Bright Shine is een veelzijdig schoonmaakbedrijf dat zich dagelijks op vele verschillende locaties bevindt, met als doel: klanten optimaal kunnen helpen en klantvriendelijk te werk te gaan.

Leon Döll is van oorsprong Amsterdammer. Hij is daar geboren en getogen en momenteel woonachtig in Amstelveen. Leon woont met zijn partner, twee eigen kinderen en vier pleegkinderen, die hij opvangt via jeugdzorg. Sinds 2006 is Leon mede-eigenaar van The Bright Shine. Een schoonmaakbedrijf dat zich onderscheidt op het gebied van kwaliteit en klantvriendelijkheid.

The Bright Shine is gestart in 1997 en begon als schoonmaakbedrijf gespecialiseerd in opleveringwerkzaamheden. Door de gestegen vraag van klanten kwamen er verschillende soorten taken bij en zo is The Bright Shine in dienstverlening uitgebreid. Ten tijde van de snelle groei zijn Leon en zijn vriend Bas in het bedrijf gestapt. Leon geeft aan, dat hij hier tot op de dag van vandaag nog nooit spijt van heeft gehad.

Net voor het overlijden van de derde compagnon & vriend, Erik Bommels in 2015, is het bedrijf ook renovatiebedrijf geworden. Deze tak heet BEL-renovatie een samenvoeging van Bas, Erik en Leon. Uiteindelijk zijn de schoonmaaktak en renovatietak gescheiden tussen de twee eigenaren en is Leon eigenaar van het schoonmaakbedrijf The Bright Shine en Bas van BEL-renovatie.

Woningbouwcorporaties
The Bright Shine voert vele verschillende soorten klussen uit. De corebusiness is het schoonmaken van kantoren, scholen en trappenhuizen. Daarnaast heeft het bedrijf ook glazenwassen, spinnenpreventie, ontruimen van woningen en zelfs verven van woningen om woningen klaar te maken in het pakket. Hierbij werkt The Bright Shine samen met diverse woningbouwcorporaties. Het bedrijf werkt voor zowel zakelijke klanten als voor particulieren, deze klanten komen meestal door door mond- tot mondreclame. The Bright Shine werkt vooral in de regio rondom Amsterdam, van Beverwijk tot Hilversum en van Zandvoort tot Utrecht.

Oog voor detail en luisteren naar de klant
The Bright Shine onderscheidt zich van andere dienstverleners door uitstekende kwaliteit tegen een scherpe prijs en door de hoge mate van klantvriendelijkheid. Zo is 40 procent van de klanten al ruim 20 jaar klant bij The Bright Shine.

“Er zijn in de schoonmaakbusiness vele concurrenten,” vertelt Leon, “je hebt om schoonmaker te worden geen echte diploma’s of andere papieren nodig en iedereen kan zich aanmelden bij de KvK als schoonmaker. Alleen al in Amsterdam zijn er al ruim 3500 schoonmaakbedrijven actief. Voor The Bright Shine is het een permanente uitdaging om te laten zien waar we voor staan. Gewoon goede dienstverlening tegen een scherpe prijs, met oog voor detail en altijd goed luisteren naar de klant.”

Duurzaamheid
Naast een goede dienstverlening tegen een scherpe prijs en klantvriendelijkheid is duurzaamheid van producten zeer belangrijk voor de The Bright Shine. The Bright Shine gebruikt alleen producten van een Duitse toeleverancier die geen chemicaliën bevat en ook is de verpakking van deze producten volledig afbreekbaar. Hiermee wordt dus rekening gehouden met zowel het milieu als de gezondheid van de medewerkers.

BusinessClub
The Bright Shine is lid geworden van de Business Club omdat ze het belangrijk vindt haar externe connecties te vergroten. “Als bedrijf willen we  betrokken zijn in de maatschappij. We werken bijvoorbeeld samen met stichting ANDERS Amstelland. Dit is een organisatie die zich bezighoudt met mensen die het financieel minder hebben en dus hulp kunnen gebruiken. Deze hulp zoeken ze vanuit betrokken bedrijven uit de regio die in actie willen komen voor lokale noden,” aldus Leon.

Tot slot geeft Leon aan vaak te zien dat mensen hun dromen en wensen vaak laten vallen en het dan opgeven, daarom zegt hij ook vaak: “Als je wat wilt bereiken moet je doorzetten!”

The Bright Shine
Van Cleeffkade 15 Aalsmeer
www.thebrightshine.nl
06-13925203

Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin