Teddy’s Town geopend in Zijdstraat

Door: Leni Paul. Tot vorige week werd nog driftig getimmerd, geschilderd, vloeren gelegd. Maar wie vanaf vandaag langs het pand loopt waar van oudsher Schoenenwinkel Van Wirdum gevestigd was en modezaak 44 And More de laatste gebruiker was, wordt ongetwijfeld blij met de komst van een nieuwkomer in dit deel van dorp. Afgelopen zaterdag opende hier Teddy’s Town, de kinderkledingwinkel van Petra en Jacco Jongkind. Binnenkort wordt daar zelfs nog een lunchroom aan toegevoegd. Het achterste deel van de zaak moet daarvoor nog verbouwd worden.

Ogenschijnlijk zijn Petra (50) en Jacco (52) de kalmte zelf. De te verkopen kleding hangt kort voor de openingsdag nog keurig gerangschikt in een kamer van hun ruime woonhuis aan de Dorpsstraat waar we het gesprek voeren. Alles is duidelijk onder controle en hun enthousiasme om hier, in het stille, achterste deel van de Zijdstraat een baby- en kleuterkleding te openen is groot.

Uit de bloemen- en de medische wereld
Wie zijn deze gedreven ondernemers die de uitdaging aangaan? Hebben ze ervaring in de kledingwereld? Petra, welbespraakt: ”We zijn beiden niet uit de kledingbranche. Ik kom uit de medische wereld, Jacco zit in de bloemen en heeft samen met zijn vader al tientallen jaren een boeketterie. Toen Ingrid Kranenburg in Zuid met haar zaak Teddy’s liet weten dat ze er mee wilde stoppen en informeerde wie haar zaak zou willen overnemen, was ik één van de vier gegadigden die liet weten wel interesse te hebben. Met name het concept sprak me aan. Evenals Teddy’s wil ik me wat medewerkers in de winkel betreft ook gaan richten op mensen met een beperking, Jacco en ik hebben samen zes kinderen en we hebben allebei het voornemen van dit concept een succes te maken.”

Even binnenwippen
Kleding verkopen en tevens een lunchroom bestieren, beiden hebben vastomlijnde plannen over deze niet alledaagse combinatie in het hoofd. Jacco: ”Ik had al enkele jaren het plan van een lunchroom bij het molenplein in gedachten, heb er ook wel met een oud-wethouder en raadslid over gesproken. Dat was zelfs voor de tijd dat het Tuinhuis bij de Historische Tuin er was. Een lunchroom in de Zijdstraat, hartje centrum, die is er niet. We zien heel vaak bijvoorbeeld bewoners van het Zorgcentrum en Rozenoord in de Zijdstraat wandelen en hoe leuk is het dan niet dat men hier even kan binnenwippen om iets te drinken.”

Terras op Molenplein
Petra vult aan: ”En het is dan de bedoeling dat er in de zomer een terrasje op het Molenplein komt, waarbij we dan ook weer mensen met een beperking aan een zinvolle dagbesteding helpen. Zij zullen voornamelijk worden ingezet bij het opnemen van bestellingen. Ikzelf  zal de helpende hand bieden, zowel in de kledingzaak als ook in de lunchroom. Voor advies en verkoop in de kleding is er het ervaren team, geassisteerd door medewerkers met afstand van de arbeidsmarkt. Jacco blijft in zijn bloemenhandel bezig.”

De lunchroom biedt niet alleen de mogelijkheid er neer te strijken voor een kop koffie, thee of frisdrank, er zullen ook belegde broodjes worden verkocht. Petra: ”Wij popelen om aan de slag te gaan. De belegde broodjes kunnen ter plekke worden opgegeten, maar ook worden meegenomen en we denken er ook aan ze thuis te bezorgen. Beleef, ontmoet en geniet, van die woorden gaan we uit in onze lunchroom.” Petra en Jacco geven aan zoveel mogelijk ingrediënten in de lunchroom te gebruiken die afkomstig zijn van de plaatselijke leveranciers.

De kledingwinkel gaat bij de verkoop uit van duurzame kinderkleding in de maten vanaf 50 tot 188.  “We hebben er allebei echt zin in om Teddy’s Town tot een succes te maken.”

Foto’s Arjen Vos

Lees vorig bericht

Hoe is het nu met.. Joany Haspels?

Lees volgend bericht

Snoeicursus en botanisch tekenen op Historische Tuin


4 Reacties

  • Namens Desireé Bloemen en Planten wensen wij jullie heel veel succes💐

  • Heel veel succes ziet er prachtig uit

  • Gefeliciteerd en Heel Veel Succes 🍀 ik kom zeker een keer kijken etc 🎊

  • Mooi! Veel succes met jullie nieuwe zaak.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *