’t Boekhuis sluit de deuren

Door: redactie. “Met pijn in het hart heb ik de beslissing genomen om Boekhuis Aalsmeer per 1 december 2023 te sluiten.” Dat schrijft Angèle Aartman, eigenaresse van de boekwinkel, in een mail aan haar klanten.

Aartman nam de winkel in juni 2017 over van Constantijn Hoffscholte bij wie ze als winkelmedewerkster in dienst was. Het besluit om te stoppen is, zoals uit haar schrijven valt op te maken, niet lichtvaardig genomen. “Met een gevoel van zowel verlies als verlichting. Verlies, omdat ik van mijn hobby mijn werk heb gemaakt. Liefde voor letters, boeken en lezers. Maar hoewel het werken in de boekhandel geweldig is, is het hebben van die winkel soms ook een last.” Met dat laatste doelt ze vooral op werk dat nooit af is, de administratie en de financiële kant van het vak. Die staat onder druk door de nieuwe manier van lezen zoals e-readers en online bestellen. Vanaf 19 september is de opheffingsuitverkoop.

(Foto’s archief AV/Arjen Vos) 

2 reacties

  1. Wat jammer.
    Elk boek verdiend een vaste boekensteun. Het Boekenhuis van mevr. Aartman was er zo een !
    Het is voor de eigenares een persoonlijk verlies, maar ook zeker voor ons als boekenlezers.
    Sterkte en ik wens u nog veel plezier in uw verdere leven.

  2. Wat een verlies voor Aalsmeer. Ik koop graag mijn boeken bij het Boekhuis. Ook tijdens Corona was Angel de rots in de boekenbranding. Begrijpen doe ik het wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin