Swisspartners, onafhankelijke vermogensbeheerder

Johan Buckert geeft uitleg tijdens de recente Meer voor Ondernemersavond (Foto Ton van Eenennaam)

AalsmeerVandaag geeft met regelmaat een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de Businessclub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan Johan Buckert van vermogensbeheerder Swisspartners. 

Door: Hans van der Linden. Johan Buckert woont vanaf zijn zesde jaar in Aalsmeer. Sinds zijn jeugd heeft Johan gevoetbald bij VV Aalsmeer, het huidige FC Aalsmeer. Actief heeft hij het meidenvoetbalteam gecoached en getraind, waar ook zijn dochters in speelden. Eerst nog bij RKAV en na de fusie bij Jong Aalsmeer United. De middelbare school heeft hij aan de Mensinglaan gevolgd en later in de avonduren heeft hij economie gestudeerd. Daarnaast heeft hij alle relevante bankcursussen behaald bij het NIBE, de opleider voor professionals binnen de financiële sector.

Gericht op sporters
Johan is zijn carrière begonnen bij de NMB in Hoofddorp, waar veel Aalsmeerse bedrijven bankierden. Na jaren als aandelen- en obligatiehandelaar gewerkt te hebben op Beursplein 5, heeft hij aan de wieg gestaan van de eerste beleggingsfondsen van SNS-bank Nederland en het oprichten van de afdeling vermogensbeheer. Toen Johan benaderd werd om te komen werken voor Banque Brussel Lambert in Zwitserland, is hij daar de Private Bank voor Nederlandse cliënten gaan opbouwen. Nadat BBL werd overgenomen door ING was het tijd om als zelfstandige te gaan werken en sloot hij zich aan bij Swisspartner AG. Hij ging door met het beheren van de vermogens voor hoofdzakelijk Nederlandse cliënten. Hierbij kwam vervolgens ook de afdeling ‘family office’. Dit is met name gericht op sporters (waaronder voetballers), maar ook vermogende families om hun vermogen, uiteraard in sterke samenspraak, te laten regisseren door professionals.

Belangrijke markt
Swisspartners is een onafhankelijke vermogensbeheerder en Familyoffice gevestigd in Liechtenstein en Zwitserland. Het beheerde vermogen is circa vier miljard euro. Nederland is voor Swisspartners een belangrijke markt. Dit blijkt uit het feit dat er maar liefst drie Nederlandse partners werkzaam zijn. Alle partners hebben ieder een andere achtergrond en specialisme. Fiscaliteit, juridisch en beleggingen. Uiteraard zijn zij alle drie Nederlandssprekend en beschikt Swisspartners over de juiste vergunningen, afgegeven door de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Duurzaamheid
Omdat Swisspartners volledig onafhankelijk is, kan zij de beste beleggingen voor haar klanten en opdrachtgevers selecteren. Dit kan een individuele portefeuille zijn of bijvoorbeeld een portefeuille gericht op laag risico en uitstekend presterende beleggingsfondsen. Samen met de klant kijken zij naar hun specifieke eisen en behoeften. Zo is duurzaamheid op dit moment een belangrijk thema bij beleggingen. Swisspartners is geen bank, maar werkt samen met zo’n 40 depotbanken, welke in verschillende landen zijn gevestigd, waaronder Nederland.

BusinessClub FCA
Johan geeft aan lid geworden te zijn van de BusinessClub, omdat hij door de coronapandemie noodzakelijkerwijs steeds meer in Nederland was en daardoor veel kennissen tegenkwam waar hij vroeger mee heeft gevoetbald. Zij zijn nog steeds actief bij FC Aalsmeer. Johan geeft aan dat met het lidmaatschap FC Aalsmeer zo indirect geholpen wordt. Voor hem speelde ook het diverse netwerk van de BusinessClub mee in zijn beslissing.

Motto
“Als je niet kunt winnen, moet je in ieder geval zorgen dat je niet verliest.” Naar het motto van zijn beroemde naamgenoot, Johan Cruijff.

Swisspartners AG
W: www.swisspartners.com
T: +41 79 236 232 1
E: Johan.buckert@swisspartners.com

Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin