SlenderYou Beautyworld

Anette Mulder: 'Wie hier komt, moet zich thuis voelen'

SlenderYou Beautyworld voor schoonheid en ontspanning

Je gaat in de salon ontspannen op de stoel liggen. Er is tijd om alle aandacht op je eigen gezicht te richten. Je ogen gaan dicht en je volgt de handen van de schoonheidspecialiste. Ze gaat geconcentreerd te werk en weet alle plekjes feilloos en soepel te vinden. Er klinkt rustige muziek, niet te hard. Je huid wordt intensief schoongemaakt, ongerechtigheden en dode cellen worden vakkundig weggehaald. Er wordt gepraat, maar dat hoeft niet. Af en toe een heerlijke, vochtige warme handdoek over je gezicht.

Na het reinigen krijgt je huid een massage, het onbetwiste hoogtepunt. Je gezicht wordt gemasseerd, tot in alle uithoeken. Ze neemt je hals en nek mee, en ook je schouders en  directe omgeving. Vervolgens brengt ze een masker op je gezicht aan, al naar gelang de behoefte van je huid. Je mag tien minuten lang ontspannen blijven liggen en doezelt soms even weg. Dan het sluitstuk, het masker weghalen, schoonmaken en als finishing touch een voedende dag of nachtcrème en advies voor thuis.

Erkend leerbedrijf
Die schoonheidsspecialiste is Anette Mulder-van Grieken en ze runt SlenderYou Beautyworld in de Hadleystraat. Ze heeft er twee schoonheidssalons, een slendersalon, een zonnebank, voorzieningen voor pedicure, schoonheidsproducten, een apparaat waarmee je de huid kunt analyseren en, sinds enige tijd en als eerste in Aalsmeer, Fish Spa. Een soort bubbelbadje met visjes die een stofje produceren dat je voeten zacht maakt en helend werkt.

Nina Spaargaren en Liza van Velzen werken er eveneens als schoonheidspecialiste en Marion Groeneveld is pedicure. Verder maakt SYBeautyworld, als erkend leerbedrijf, gebruik van stagiaires die zich er in het vak bekwamen. Daarnaast komen Wellantleerlingen op 'snuffelstage', om te zien hoe het er in een schoonheidssalon toegaat. Vrijdags heeft Anette tot stagewerkdag bestempeld. Leerlingen geven schoonheidsbehandelingen, tegen gereduceerd tarief.

Ideale combinatie
Ze begon ooit als schoonheidsspecialiste in de zaak van een ander. “Maar ik had altijd al de ambitie zélf iets te doen,” vertelt ze, enthousiast en open als ze is. Toen de vorige eigenaar SlenderYou vijftien jaar geleden te koop zette, hapte ze toe. “Ik ben eigenwijs en wilde graag mijn eigen visie en manier van werken verwezenlijken. Schoonheidsspecialiste, dat is een ambacht. Het is moeilijk te combineren met een commerciële aanpak. Ik heb het allebei, dat is mijn drijfveer ook. Door de combinatie werk ik met nog meer plezier.”

De zaak die ze kocht, liep goed. Er kwamen dagelijks veel klanten over de vloer om te 'slenderen'. Deze vorm van onbelast bewegen, waarbij de machine het werk doet, was een hype destijds. Haar plan was het bedrijf om te vormen tot een bredere schoonheidssalon. “Het leek me een leuke en goede combinatie. Je kunt bij ons voor schoonheid terecht en voor ontspanning.”

Vaste klant belangrijk
Nieuwe klanten zijn van harte welkom, natuurlijk. Maar vaste klanten vindt ze ook belangrijk. Haar klantenkring is “heel trouw”, zegt ze. “Mensen kunnen hier hun verhaal kwijt, al ben ik er niet naar op zoek. Er liggen heel wat tranen!”

Vrouwen weten de weg naar SYBeautyworld van nature te vinden, voor mannen ligt dat anders. Ongeveer twintig procent van de klandizie is man. Vaak willen mannen voor de buitenwereld niet weten dat ze naar de schoonheidssalon gaan... “Maar áls ze komen, gaan ze niet meer weg.”

Blijven vernieuwen
Om het zoveel mogelijk mensen naar de zin te maken, heeft ze de inrichting bewust “niet te vrouwelijk” gemaakt. “En ik blijf vernieuwen. Iedereen moet hier terecht kunnen. De deur staat altijd open als we er zijn. Ik wil gastvrij zijn! Als ze binnen zijn, moeten ze zich thuis voelen. Als ze weggaan, moeten ze blij zijn en zich fijn voelen. Voel je je zo, dan voel je je mooi en straal je dat ook uit!”

Plannen voor de toekomst? “Plannen genoeg,” reageert Anette. “In het najaar begint er weer van alles te borrelen. Ik zou er graag een extra salon bij hebben. Dat gebeurt ooit. Het komt vanzelf.”

SlenderYou Beautyworld
Hadleystraat 3
1431 SK Aalsmeer
0297-346832
sybaalsmeer@xs4all.nl

http://www.sybeautyworld.nl

openingstijden:
maandag 9.00-21.00 u; dinsdag 9.00-18.00 u; woensdag 9.00-21.00 u; donderdag 9.00-21.00 u; vrijdag 9.00-15.00 u

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin