Slager Steen: ‘Onze klanten houden van een goed stuk vlees’

Bob en moeder Liesbeth Steen met beiden een 'goed stuk vlees'

Door: Conny Vos. Bij binnenkomst valt meteen op hoe overzichtelijk en netjes de vitrine van slagerij Steen eruitziet. Beslist geen huishouden van naamgenoot Jan Steen. Goed gevulde schalen met vlees, salades en kant-en-klare maaltijden vormen een aantrekkelijke presentatie van de producten. Vader Ron, moeder Liesbeth en zoon Bob zijn trots op hun in de Zijdstraat gevestigde zaak.

De ambachtelijke slager verkoopt scharrelvlees van lokale leveranciers. “Ons vlees komt van koeien uit Ter Aar en alles wordt van kop tot staart gebruikt. Onze varkens komen uit de Beemster en de kippen komen uit Zuid-Holland,” vertelt Bob enthousiast.

De slagerij verkoopt vanaf de eerste dag van het bestaan al eerlijk vlees met respect voor de dieren. Ron en Liesbeth begonnen de slagerij in mei 1991, eerst op Zijdstraat 58, maar twintig jaar geleden namen zij de slagerij van Lemmerzaal over op Zijdstraat 11.

Oprichter van de slagerij Ron Steen

Verandering van eetpatroon
“Aalsmeerders zijn leuke, nuchtere mensen,” vindt Ron, “ze werken hard van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat en houden van een goed stuk vlees.” Door de jaren zien de mannen wel een verandering van eetpatroon. “Klanten kiezen tegenwoordig meer voor gemak”, noemt Bob, “veel jonge gezinnen werken allebei en willen dan het liefst een gerecht dat ze zo de oven in kunnen schuiven. Een stoofpotje maken duurt uren en die tijd hebben de meesten niet meer. Ook ouderen willen niet altijd een hele kool kopen voor een stamppotje. Daar spelen wij op in. We verkopen veertien soorten soepen en twintig verschillende maaltijden die we zelf bereiden. We hebben daarom ook ons uithangbord en onze naam veranderd. We zijn niet alleen een slagerij, maar ook traiteur.”

Nog een verandering richting de toekomst is de opzet van een webshop. “We hebben mooie producten, maar het is lastig om ze te laten zien. We willen de deur daarom ook virtueel openzetten, zodat klanten kunnen zien wat we in ons assortiment hebben. Niet alles komt online, alleen de belangrijke basisproducten. De klant kan de bestelling dan ophalen in de winkel.”

Meerjarenplan
Bob vertelt enthousiast over zijn werk. Eigenlijk werkte hij als software engineer, maar hij miste de voldoening na een dag op kantoor. “Ik had mijn vader 72 uur in de week zien werken, dus ik wilde eigenlijk niet, maar ik kon op kantoor mijn geluk niet vinden. Ik heb eerst drie jaar extern gewerkt om vijf jaar geleden volledig in de slagerij te gaan werken. Mijn moeder Liesbeth werkt hier uiteraard en mijn vriendin Juul ook. De bedoeling is dat mijn ouders steeds meer op de achtergrond gaan meewerken en wij het gaan overnemen, maar dat is een meerjarenplan. Ik ben gek op mijn werk en met mijn enthousiasme en Ron zijn vakkennis gaat het vast en zeker lukken.”

Babbeltje
In het familiebedrijf werkt zo’n twaalf man personeel. De meesten werken er al heel lang en met kerst komen de zaterdaghulpen nog met plezier terug om bij te springen tijdens de drukte. “We vinden het belangrijk dat we klantgericht werken.” “Iedereen wordt begroet bij binnenkomst. De meeste klanten kennen we bij naam. We vragen hoe het is en maken een babbeltje. Dat menselijke en sociale willen we erin houden. Daarin onderscheiden we ons ook.”

6 reacties

  1. Prima slager, die Ron Steen. Ruim assortiment en ook voor de hobby worsrtenmaker alles te krijgen. Ik had de eer om de slagerij te mogen bekijken. Ziet er beregoed uit.

  2. We missen slagerij Maarse nog heel erg maar Ron is een prima alternatief. Al zou ik een moord doen voor een bakje filet van Maarse…

  3. Geweldige slager, alles is gewoon goed. Heerlijke grillworst. Onze dochter woont in Lelystad en als we op visite gaan neem ik altijd grillworst mee. De lekkerste volgens haar.

  4. Top slager, heel vriendelijk personeel , alles ziet er goed verzorgd uit. 👍

  5. Gezellige winkel met superfijn personeel en als belangrijkste heerlijk vlees…vanaf het begin klant en ik hoop dat ze natuurlijk nog heel lang in Aalsmeer blijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin