Rookworst Ron Steen goed voor goud

Met de intrede van de herfst wordt ook de trek in stamppotten aangewakkerd. En bij een stamppot hoort natuurlijk een lekkere rookworst. Wie wil genieten van een traditioneel en ambachtelijk bereide worst, moet even aanwippen bij Ron Steen in de Zijdstraat. Deze keurslager behaalde met dit oer-Hollandse product een gouden score in de onlangs gehouden vleeskeuring.

Uiteraard was het hier niet de slager die zijn eigen vlees keurde. Een onafhankelijke jury van de Vereniging van Keurslagers onderwierp de worsten van zo’n 400 slagers uit Nederland aan een strenge test. En wat bleek? Met de ambachtelijke worsten in het land is het gelukkig goed gesteld. Ongeveer drie kwart van de worst was goed voor goud.
 
Erkenning
Extra bijzonder was dat de worst van Ron Steen een maximale score van 100 punten haalde op alle onderdelen. Zowel geur, kleur, smaak als samenstelling waren dik in orde. En dat kon niet iedere slager na de keuring zeggen. Steen is dan ook terecht trots op deze prestatie, die gezien kan worden als erkenning van zijn vakmanschap.
 
Foto: Ron Steen is voorbereid op het winterseizoen en heeft rookworst genoeg. Hij wordt geflankeerd door zijn medewerksters Joke (links) Arianne. Foto Arjen Vos (AV)
  

Eén reactie

  1. Paar weken geleden zette Aalsmeer vandaag met hun rubriek: verzin en wIn, de slager al in het zonnetje.
    Nu doet slager R. Steen het met zijn eigen vakmanschap.
    Gefeliciteerd met uw prijs.
    O ja, de foto is wel weer goed geschoten en kan zo in deze zelfde rubriek, met als tekst:
    DE GOUDEN ROOKWORST IS STEENGOED

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel