Regelmatig pareltjes bij ‘Nicole’s Choice’

Door: Arjen Vos. Na enkele maanden leegstand is het winkelpand in de Ophelialaan tussen eetgelegenheden Bamboehof en King Lao weer opgevuld. Zaterdag knipte Nicole Suurendonk het lint door waarmee ze haar winkel in het ‘hogere segment tweedehands dameskleding’ voor geopend verklaarde.

De eerder op deze plek gevestigde ondernemer van ‘Jouw Marktkraam’ moest door corona gedwongen de deuren sluiten, zag daardoor alle huurders van een kraampje vertrekken en kon niet anders dan de stekker eruit trekken. Een aantal potentiële nieuwe huurders diende zich in korte tijd aan waarbij verhuurder Tupla Vastgoed het pand gunde aan de Amsterdamse Nicole die met haar plannen als een aanwinst voor de straat wordt beschouwd. Ze neemt ervaring mee van haar vorige werk: de tweedehands kledingwinkel Re-Style in Bovenkerk.

Nicole knipt het lint door, vastgehouden door haar dochters

Ophalen of doneren
“Ik werd getipt door vriendinnen die me wezen op dit pand dat leeg stond,” zegt een stralende Nicole tussen het in ontvangst nemen van felicitaties  en cadeautjes door. Ze was gelijk enthousiast: “De Ophelialaan is een straat waar veel loop in zit, dus dat maakt het aantrekkelijk om hier te beginnen.”

Het concept van haar winkel is simpel en lijkt overeenkomsten te vertonen met de formule van Jouw Marktkraam: mensen kunnen kleding inbrengen waarbij 40 procent van de uiteindelijke opbrengst wordt uitgekeerd. Elk kledingstuk krijgt twee en halve maand de gelegenheid om verkocht te worden. Als dat niet lukt mag de inbrenger het weer op komen halen of doneren aan Wings Of Support, een organisatie die namens de KLM projecten voor kinderen financiert.

Miskoop
Voor alle kleding die wordt aangeboden geldt dat Nicole uiteindelijk de keuze maakt of het de winkel in kan of niet. “Vandaar Nicole’s Choice,” legt de Nicole uit, “de eisen zijn dat het kleding van goede kwaliteit is, dat het schoon is en gestreken moet zijn. We hebben allemaal wel eens een miskoop. Dan is het mooi dat je er op deze manier van af kunt, er iets aan over houdt en er een ander blij mee kunt maken. Zo komen er regelmatig pareltjes binnen.”

Wat het aanwezige publiek betreft is de winkel een aanwinst voor de straat en het dorp. “Dit is echt bizar leuk, hier houden vrouwen van,” aldus een van de enthousiaste dames in de overzichtelijke, ruime en met aandacht gestylede winkel waar het de hele verdere zaterdagmiddag nog feest was.

Foto’s Arjen Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel