Proflor, van steekbuisjes tot handschoenen

Hans Groeneveld (Foto Ton van Eenennaam)

Door: Hans van der Linden. AalsmeerVandaag geeft met regelmaat een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de Businessclub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan Hans Groeneveld, bedrijfsleider van Proflor, leverancier van verpakkingsmaterialen.

Al sinds 2015 levert Proflor verpakkingen voor de bloemen en de plantenmarkt. Proflor levert bloemen- en plantenverpakkingen aan kwekers, groothandels in binnen- en buitenland. Gevestigd in het hart van de bloemenmarkt, Aalsmeer, is logistiek alles mogelijk. Vanuit Aalsmeer sturen wij dagelijks onze producten naar landen in heel Europa.

Hans Groeneveld, bedrijfsleider van Proflor
Ik woon in Mijdrecht en ben een geboren Aalsmeerder. Jarenlang heb ik in de verpakkingsindustrie gewerkt bij de grote spelers zoals: Dillewijn, Koenpack. Gezien mijn achtergrond en beschikbaarheid op dat moment, vroeg Kees Bruggeman van Broekhof die ik goed ken, aan mij om Proflor op te zetten. Dit was in 2015. Inmiddels een aantal jaren later, is ons assortiment sterk gegroeid en hebben we een royale marktpositie met Proflor weten te bereiken.

Wat is het assortiment van Proflor?
Het assortiment is zeer breed en biedt werkelijk alles wat de groothandel nodig heeft: van steekbuisjes tot handschoenen, van tape tot elastiek in allerlei soorten maten en kleuren. Met de keuze uit veel verschillende artikelen die zelf worden geïmporteerd biedt Proflor een groot gemak bij het inkopen van het basisverpakkingsmateriaal voor de bloemen en planten markt. Naast het reguliere assortiment ontwikkelt Proflor ook veel klant specifieke verpakkingsoplossingen. De mogelijkheden aan ontwerpen, kleuren en verpakkingsvormen zijn eindeloos. Bent u benieuwd wat er voor uw situatie mogelijk is? Neem dan gerust contact op om te bespreken wat Proflor voor u kan betekenen.

Heeft Proflor uitdagingen?
Uiteraard hebben wij die, net als veel andere ondernemingen. Ten eerste is onze grote kracht, de platte organisatie met maar effectief 2 medewerkers waaronder ikzelf, een uitdaging. Wij moeten elkaar goed aanvullen, de logistiek samendoen en ook elkaars afwezigheid opvangen. Een tweede uitdaging is, om slim in te kopen, steeds vooruit te kijken en te zorgen dat we de juiste voorraad waar de klant in dat seizoen behoefte aan heeft, op voorraad hebben. Dit doen wij op basis van onze jarenlange ervaring, maar ook door marktverkenning. Ten slotte worden onze klanten, dus de bloemen en plantenmarkt steeds bewuster van duurzaamheid en dit komt ook door hun afnemers. Ondanks dat een aantal producten lastig duurzaam – MVO te maken zijn, zijn we hier toch permanent mee bezig. Zo hebben we een kartonnen emmer ontwikkeld, die inmiddels in de verkoop is, een emmer die waterbestendig is en ook geschikt is tegen chemicaliën.

Waarom is Proflor lid geworden van de BusinessClub van FC Aalsmeer?
Zowel Kees Bruggeman als ik hebben jarenlang bij FC Aalsmeer gevoetbald en zijn erg betrokken bij de club. Wij hebben in het clubblad van FCA – De Aftrap van editie 2021 – 2022 geadverteerd en werden toen ook benaderd door de BusinessClub. Mooi om te zien is, is dat de businessclub zo sterk gegroeid is met een groot maar ook gevarieerd leden bestand.

Wat is het bedrijf slogan van Proflor en Hans wat is jouw motto?
Onze bedrijf slogan is: ‘Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u altijd voorzien van een advies op maat’ en mijn levensmotto is: ‘Wat u niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet’!

Contactgegevens

Proflor BV
Turfstekerstraat 41
1431 GD Aalsmeer
W: www.proflor.nl
T: 0297-768078
E: info@proflor.nl

Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin