Pedicure Praktijk Wendy: voor het betere voetenwerk

(Advertorial) “Zorg goed voor je voeten, je gebruikt ze elke dag.” Deze boodschap kan wat Wendy van Wetering betreft niet helder genoeg gecommuniceerd worden. De uit IJmuiden afkomstige pedicure streek onlangs neer in Aalsmeer en houdt praktijk in een bedrijfspand aan de Witteweg.

Wendy met vriend Marco Hogenboom

Tussen autobedrijven en andere technische firma’s niet bepaald een voor de hand liggende plek voor een salon die zich bezighoudt met de gezondheid van voeten. Tijdens de eerste kennismaking wordt echter duidelijk dat de locatie een bijzondere achtergrond kent. “Vanwege de liefde ben ik hier terecht gekomen,” zegt de 46-jarige Wendy, “mijn vriend Marco Hogenboom heeft hier een bedrijf in inbraakbeveiliging en had op de begane grond ruimte over om een salon in te richten.”

Veel vraag
Na negen jaar een salon in IJmuiden te hebben gerund is de overstap naar Aalsmeer best een grote. Al blijft een aantal klanten trouw aan Wendy’s vaardige handen, ze heeft in Aalsmeer en omgeving wel een naam en nieuwe klantenkring op te bouwen. Toch maakt ze zich niet ongerust of dat gaat lukken. “Er is veel vraag naar pedicures. Vooral door de vergrijzing,” zo zegt ze. Daarbij daalt de interesse voor het vak en is het aantal aanmeldingen voor de opleiding steeds minder. De reden? “Werken met voeten wordt toch door veel mensen vies gevonden.” Wat Wendy betreft is dat volkomen onterecht: “Een pedicure werkt met handschoenen en bij elke behandeling worden de voeten eerst met alcohol gedesinfecteerd.”

Pijnlijke aandoening
De liefde voor voeten zat er bij Wendy al vroeg in. Geïnspireerd door haar tante die ook pedicure was, wist ze als kind al dat ze ook die richting op wilde. Ze koos eerst voor een baan in de zorg en specialiseerde zich in het voetenwerk. “Gepriegel aan voeten vind ik leuk. Daarbij houd ik ervan om mensen te helpen. Ze komen met probleem binnen en stappen blij de deur weer uit. Helemaal als ik ze van hun likdoorns heb afgeholpen. Dat is zo’n pijnlijke aandoening. Alsof er een mes of een stuk glas in je voet steekt. Voor mij de mooiste en dankbaarste klus om te doen.”

Niet doorlopen
Daarnaast zijn er de bekende problemen met ingegroeide nagels of overtollig eelt wat weggehaald moet worden, waar Wendy bedreven in is. Onder haar clientèle in IJmuiden had ze veel sporters. Ze hoopt dat deze doelgroep haar in Aalsmeer ook weet te vinden. “Voor bijvoorbeeld dansers en voetballers zijn hun voeten heel belangrijk. Vaak wordt er alle aandacht gegeven aan het uiterlijk met een verzorgd kapsel, handen of gezicht maar worden de voeten, die door de dag heen het meeste worden belast, het snelste vergeten,” aldus Wendy die mensen aanmoedigt niet te lang te blijven doorlopen met klachten. “Een van mijn eerste klanten in Aalsmeer was een man die al drie jaar last had van een zere teen. Na een paar behandelingen was de pijn weg. Vaak denken mensen er niet eens aan naar een pedicure te gaan.”

Behalve de medisch getinte behandelingen geeft Wendy ook uitgebreide voetmassages waarmee ze voor een ultieme ontspanning zorgt.

Pedicure Praktijk Wendy
Witteweg 12
1431GZ Aalsmeer
06 – 15 51 99 91
www.pedicurepraktijkwendyaalsmeer.nl
wendy@pedicurepraktijkaalsmeer.nl

Foto’s Arjen Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin