Ondernemers te gast bij OTT Mendel

Jan de Groot sprekend over bedrijfsopvolging

Door: Arjen Vos. Voor veel ondernemers vormde de kennismaking met Businessclublid Ons Tweede Thuis, locatie Mendel aan de Zwarteweg een openbaring. “Ik rijd hier zo vaak langs maar was hier nog nooit binnen geweest.” Dat de Businessclub FC Aalsmeer hier donderdag neerstreek bleek niet alleen een eyeopener voor de leden, het was zonder meer ook een opsteker voor de medewerkers van het dagcentrum waarvan er een aantal aanwezig waren.

Een warm welkom was er door OTT-regiomanager Charissa de Ruijter. Zij gaf een inkijkje in de organisatie die zorg aanbiedt voor ruim 3200 cliënten met behulp van 2400 medewerkers en vele vrijwilligers. Alles vanuit de gedachte: zo lang mogelijk meedoen in de samenleving. Na haar was de vloer voor Anne Jet Stolwijk en OTT-medewerkster Britt (foto) die een kijkje gaven in de keuken van de JIJ&IK! winkel die momenteel verbouwd wordt.

Gouden tip
Zoals gebruikelijk was er aan de avond een thema gekoppeld. Eerdere avonden kenden interessante thema’s als crypto currency of energietransitie op deze avond stond ‘het familiebedrijf’ centraal. Jan de Groot, directeur van De Meerse Accountants, deelde een casus met de aanwezigen over het fictieve familiebedrijf Bussink Transport waarbij hij de diverse karakters en onderhuidse problemen tegen het licht hield. De Groot stak zijn interesse voor tv-series die op dergelijke thema’s gestoeld waren niet onder stoelen of banken en begon zijn inleiding dan ook met een compilatie hiervan. Als het gaat om bedrijfsopvolging had hij voor degenen die dat aangaat één gouden tip: maak een familiestatuut waarin voor iedereen duidelijk is wat de afspraken en spelregels zijn. “Regel in elk geval de bedrijfsopvolging voordat je dood of wilsonbekwaam bent,” aldus de wijze woorden van De Groot.

Ingrid van der Laarse-van der Meulen aan het woord

Blind vertrouwen
Als spreker werd hij opgevolgd door Ingrid van der Laarse-van der Meulen, samen met broer Arno eigenaar van Businesspark Aalsmeer. Zij wandelde met de aanwezigen virtueel door het aan de Hornweg gevestigde familiebedrijf waarmee grootvader ooit begon als rozenkweker maar dat door omstandigheden veranderde naar verhuurder voor diverse bedrijven. Essentieel als het gaat om een familiebedrijf is volgens Ingrid dat er blind vertrouwen is in de betrokken familieleden. “En dat je elkaar wat gunt. Dat betekent dat je niet altijd vast moet blijven houden aan je standpunt,” aldus Ingrid die recent met het bedrijf voor AalsmeerVandaag werd geportretteerd.

Rondleiding op de keramiekafdeling

Geen gesloten bolwerk
Uiteraard was er weer een uitgebreide borreltijd, het moment waar veel ondernemers in het bijzonder naar uitkijken. Napraten over wat gezegd is, vragen stellen aan de sprekers en kennis maken met nieuwe gezichten, het kon weer allemaal. En voor degenen die echt voor het eerst een voet op deze locatie zetten was het mooi dat ze door medewerkers werden rondgeleid langs de verschillende afdelingen. Zo werd duidelijk dat het hier beslist geen gesloten bolwerk is maar dat de deuren dagelijks gastvrij open staan om binnen te lopen en bijvoorbeeld producten uit de keramiekbakkerij aan te schaffen of drukwerk te laten verzorgen.

Foto’s Arjen Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin