Businesspark Aalsmeer: ‘Samen ondernemen op één terrein’

Ingrid en Arno van der Meulen voor hun bedrijf (Foto Ton van Eenennaam)

AalsmeerVandaag geeft met regelmaat een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de BusinessClub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan Ingrid van der Laarse-van der Meulen van Businesspark Aalsmeer.

Door: Hans van der Linden. Aan de Hollandweg op Businesspark Aalsmeer zijn twee bedrijfsverzamelgebouwen gelegen en een kassencomplex, opgedeeld in verhuurde units van verschillende afmetingen. Familie Van der Meulen is eigenaar van het geheel en verzorgt zelf het beheer en de exploitatie van de gebouwen. Waar de grootouders op deze plek vroeger begonnen zijn met een rozenkwekerij heeft de familie er tegenwoordig Businesspark Aalsmeer gerealiseerd en staat inmiddels de derde generatie aan het roer.

“Na mijn CIOS-opleiding heb ik jarenlang voor Exploitatie Sportaccommodaties Aalsmeer gewerkt, zij beheren zwembad De Waterlelie en andere sportaccommodaties in Aalsmeer. Daar heb ik mij destijds onder andere bezig gehouden met het beheer en exploitatie van de Brede Scholen. Mijn echtgenoot Sander en ik zijn nu samen eigenaar van Van der Meulen Metaalbewerking welke eveneens op ons bedrijventerrein Businesspark Aalsmeer gehuisvest is, we hebben dit bedrijf in 2017 van mijn ouders overgenomen.”

Sinds Ingrids’ grootouders zich vroeger op de Hornweg vestigden met een rozenkwekerij zijn er veel ontwikkelingen geweest in de kwekersbranche en dus ook op het terrein van de Van der Meulens. “Mijn vader Nico had een vooruitziende blik en heeft de oude kassen in verschillende fases vervangen en het terrein ontwikkeld tot wat het vandaag de dag is; bedrijfspanden die passen binnen het concept van Green Park Aalsmeer. Mijn broer Arno en ik hebben inmiddels het stokje overgenomen van onze ouders en runnen de dagelijkse organisatie van het businesspark waar bedrijfspanden in units zijn verdeeld.”

Overigens zijn beide ouders nog steeds zeer betrokken en staan paraat met raad en daad. In totaal wordt circa 20.000 m2 verhuurd, deels verspreid over twee verdiepingen. Ingrid is verantwoordelijk voor de administratie, huurcontracten en het onderhoud van contact met de (potentiële) huurders. Arno houdt zich bezig met de bouwkundige staat van de panden. Met name de bouwbegeleiding, techniek, het onderhoud, storingen en eventuele verbouwingen.

Uniek en Onderscheidend
“Ons concept is uniek te noemen,” aldus Ingrid, “ons motto is ‘Samen ondernemen op één terrein’ waarbij de verschillende bedrijven in bedrijfsvorm en grootte elkaar aanvullen en versterken. Wij zijn een familiebedrijf met bijbehorende kernwaarden. Er is nauw contact met onze huurders, die wij bij naam en toenaam kennen, er is een grote sociale controle en wij hebben naast het onderhoud en openen en sluiten van het terrein, tevens de alarmopvolging in eigen beheer. Er zijn rondom ruime parkeervoorzieningen en als er een keer na werktijd een aflevering voor een van onze huurders is, zorgen wij voor de ontvangst zonder dat de huurder daar zelf voor terug hoeft te komen.”

Uitdaging en ambitie
Een van de grootste uitdagingen op dit moment, is volgens Ingrid de bereikbaarheid en vindbaarheid van de locatie in het Green Park Aalsmeer. “Dit heeft mede te maken met de ontwikkeling van het Green Park gebied die nog volop gaande is maar ook met de aanpassingen van de straatnamen. Waar bij Aalsmeerders ons vroegere adres, namelijk de Hornweg, algemeen bekend was, moet men nu bekend raken met de relatief nieuwe Hollandweg (aan te rijden vanaf de Middenweg) waar ons businesspark nu gehuisvest is.”

Businessclub
Over de Businessclub van FC Aalsmeer is Ingrid enthousiast. “Zelf ben ik een aantal keren op de open Meer voor Ondernemers avonden van de Businessclub geweest, waar voor ons regelmatig leuke en interessante thema’s aan bod kwamen en Arno en ik hebben uiteindelijk besloten ook lid te worden. Tevens dragen wij FC Aalsmeer, waar mijn man en kinderen voetballen en ik zelf jeugdcoördinator ben geweest, een warm hart toe. Wij vinden het van belang dat er een goed jeugdbeleid gevoerd wordt binnen de vereniging.”

businessparkaalsmeer.nl
Hollandweg 27, 1432 DD Aalsmeer
info@businessparkaalsmeer.nl
Tel: 06-48175604

Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aanHoud tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin