Ondernemers bijgespijkerd op het terrein van vastgoed

In navolging op de geslaagde avond over het toch wat gecompliceerde onderwerp ‘crypto-currency’ stond afgelopen donderdag ‘Vastgoed’ op de agenda van de Businessclub FC Aalsmeer. Onder het dak van een fraai staaltje opgeknapt vastgoed op het bedrijventerrein van Zaai en Leliveld Vastgoed, had de Businessclub een aantal zeer interessante sprekers uitgenodigd die de kennis van de aanwezigen op tal van fronten wisten bij te spijkeren.

Met een uiteenlopende variatie aan leden heeft de organisatie de ruimtes voor de tweemaandelijkse thema-avonden voor het uitzoeken. Je zou het haast een luxeprobleem kunnen noemen. Zat de club eind april in het klimparadijs van Funmania, nu was het westernstadje ‘Gold Creek’ van Turf Real Life Gaming het decor. Tussen Pretty Betty’s Saloon en het getraliede onderkomen van de Sheriff in hielden vijf sprekers hun presentatie. De aftrap werd gegeven door gastheer Wilco Hoogeveen die er met zijn team in slaagde het de gasten deze avond aan niets te laten ontbreken. Wie van de ondernemers nog niet aan één van de interactieve spellen uit de stal van Turf had meegedaan, moet ongetwijfeld een afspraak hebben overwogen of na afloop hebben gemaakt.

Femke van der Zanden

Revitalisering en verkenning
Senior beleidsadviseur Femke van der Zanden van de gemeente Aalsmeer nam de toehoorders mee in de wereld van het plaatselijke gemeentelijke vastgoed. Ze ging dieper in op bedrijventerreinen Greenpark, Schinkelpolder en Hornmeer. Als het om groei gaat, ligt de prioriteit bij de gemeente volgens haar bij bedrijven waar de Aalsmeerse bevolking baat bij heeft en mogen de grote ondernemingen (die meer dan vijf hectare ruimte vragen) Aalsmeer links laten liggen en in het Noordzeegebied op zoek gaan naar een plek. Ook vertelde ze dat de gemeente binnenkort het initiatief neemt voor een revitalisering van bedrijventerrein Hornmeer en dat er een verkenning plaats gaat vinden om in de Schinkelpolder andere bedrijvigheid toe te staan dan sec (glas)tuinbouw.

Paul Buck

Betaalbare huurwoningen
Minstens zo interessant was het verhaal over Jij & Wonen waarbij een totaal nieuw concept werd gepresenteerd voor betaalbare, duurzame en maatschappelijk verantwoorde (sociale) huurwoningen voor starters. Twintig jaar op de wachtlijst is tegenwoordig geen uitzondering. Het goede nieuws wat door spreker Paul Buck werd gebracht was dat dergelijke woonruimte (43m2) in een half jaar gerealiseerd kan worden en dat ook de financiering geen probleem hoeft te zijn. Wat nodig is voor het slagen is dat gemeenten een locatie aanwijzen waar de woningen neergezet kunnen worden. Gemeente De Ronde Venen prikte een plek achter het zwembad in Mijdrecht. En binnenkort worden ook de eerste exemplaren in Rijsenhout verwacht. Aalsmeer blijkt nog lastig maar door flink aan de deur te blijven rammelen hoopt de onderneming, van onder meer oud-wethouder en -raadslid Tom Verlaan, ook hier voet aan de grond te krijgen.

Pieter van Herk

Monopoly
Over vastgoed als belegging sprak Pieter van Herk namens het bedrijf ConnectInvest. Op originele en prikkelende wijze vertelde hij over de ‘do’s en don’ts’ van zijn tak van sport. Dat het rendement van vastgoedbeleggingen nooit onder de nul grens zakt, dat investeringen in Energie Neutrale Gebouwen de toekomst zijn en dat je kansen om te winnen met Monopoly aanzienlijk stijgen door vooral huizen en geen hotels te kopen. Met zulke stukjes luchtigheid wist de spreker de aandacht vast te houden.

Eelco Hoet

In kaart
Tot slot was er een uitleg van het op Schiphol-Oost gevestigde MYSS, wat een afkorting is van Manage Your Systems. De onderneming helpt haar klanten bij het optimaliseren van vastgoed en facilitaire diensten. Eenvoudig gezegd: zit je als ondernemer op de juiste locatie of kan er nog wat verbeterd worden? De mensen van MYSS brengen de situatie in kaart en begeleiden het proces desgewenst van A naar B(eter) waarbij het duurzaamheidsaspect uiteraard een belangrijk punt is.

Nieuwtjes
Alle sprekers werden zoals gebruikelijk weer in de bloemetjes gezet waarna het in de zwoele avond tussen de voormalige bloemenkassen gezellig borrelen geblazen was. Naast de biertjes, wijntjes en de bittergarnituur vlogen ook de nieuwtjes over de statafels en werden afspraken gemaakt. Met verse visitekaartjes in de pocket was het voor de Businessclubleden weer een geslaagd event.

De volgende Meer voor Ondernemersavond is op donderdag 22 september op de locatie van Groenland/Celieplant te Aalsmeer met als thema het ‘onboarden’ en behouden van personeel. Zet deze datum alvast in de agenda; de rest van de agenda voor het komende seizoen volgt binnenkort via de media en sociale mediakanalen.

(Gesponsorde content, tekst en foto’s Arjen Vos)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin