Multi Supplies

Mike van der Laarse: “Trots op mijn team”

Multi Supplies, totaalleverancier voor het kantoor

Velen in Aalsmeer kennen Mike Multi, zoals Mike van der Laarse bekend staat en zichzelf ook vaak noemt. Maar dat is ook niet zo gek als je bedenkt waar hij allemaal op en bij zit. Een paar kernwoorden die op hem van toepassing zijn: Multi Supplies, Lenie van der Meer, Fiqas Handbal, Stichting Triathlon Aalsmeer, Ride for the Roses, Vuur en Licht op het Water, Sinterklaas, Oceanus, DoetZaken, Rozenpenning, onderneming van het jaar, Glenn en Edith. Waarschijnlijk is dit nog niet eens alles. Mike is een echte doener. “Ik vind veel dingen leuk en waar het kan wil ik mensen helpen,” zegt Mike. “Het voordeel van succesvol zijn is dat je dingen kunt betekenen voor anderen.”

Schoffie
Een schoolcarrière was niet echt weggelegd voor Mike. “Ik was een schoffie en te onrustig voor de schoolbanken. Ik wilde dingen gaan doen.” Op zijn vijftiende ging hij voortijdig van school om aan de slag te gaan als constructiewerker en lasser bij Verhoef Aluminium Scheepsbouw. In de avonduren bleef hij echter doorleren en tot zijn 27ste volgde hij verschillende opleidingen en cursussen. Hij behaalde diploma’s voor NIMA A, boekhouden, middenstand en meer. “En Duits, waar ik tot op de dag van vandaag profijt van heb omdat we veel met Duitse leveranciers werken.”

Op zijn twintigste besefte hij dat werken als lasser niets voor hem was. Hij wilde meer uit het leven halen. Door een vakantiebaantje rolde hij in de wereld van de telexrollen. Begonnen als chauffeur bij Feeterse/Telex Nederland werd hij er al snel accountmanager. “Ik heb er veel geleerd en veel gedaan en de introductie van onder andere de faxrollen en etiketten meegemaakt.”

Met enige trots vertelt Mike dat hij de omzet met 250% heeft weten te verhogen. De bedoeling was dat hij het bedrijf na een tijdje van zijn op leeftijd zijnde baas zou overnemen, maar uiteindelijk is hij toch voor zichzelf begonnen.

Uitbreiding
Aan de Oosteinderweg stond een klein pandje leeg dat Mike 25 jaar geleden kon huren. “Als klein jongetje zat ik daar altijd te vissen.” Met zijn allerlaatste geld kocht hij meubilair en wat voorraad en Multi Supplies was een feit. Jaren stond Mike ’s avonds en ‘s nachts achter de bar bij Racket Sport, maar daar moest hij mee stoppen, want de zaken liepen goed.

Met etiketten en telex- en faxrollen begon het Multi-avontuur. Maar al snel kwamen er kantoorartikelen, papierwaren, printerbenodigdheden, opbergartikelen, kantoormachines en zelfs drukwerk bij. De gehuurde loods werd na vier jaar te klein en Multi Supplies verhuisde naar de Hornweg.

Het pand daar was vier keer zo groot, maar ook dat was na vier jaar te klein. Mike besloot grond te kopen aan de F.A. Wentstraat om daar een mooi bedrijfspand op te bouwen. In 2002 kon hij weer uitbreiden met extra grond naast het gebouw. Het pand werd twee keer zo groot. En weer zijn er uitbreidingsplannen voor het magazijn, want Mike heeft de parkeerplaats achter het gebouw kunnen kopen.

Totaalleverancier 
Multi Supplies is inmiddels uitgegroeid tot een totaalleverancier voor kantoren. Een adres waar bedrijven terecht kunnen voor alles wat in een kantoor nodig is. Ook facilitaire producten zijn er te koop. Van verbandtrommels, ventilatoren en inloopmatten tot kantine- en schoonmaakartikelen. Door de grote voorraad kan er snel geleverd worden en door de uitgebreide webshop is het eenvoudig om te bestellen.

Voordeel van het grote magazijn is dat de voorraden van klanten gratis opgeslagen kunnen worden. Voor grote en kleine bedrijven staan er etiketten en drukwerk. “Ons motto is ontzorgen met service.” Van Maastricht tot Groningen zijn klanten van Multi Supplies te vinden, maar ook buiten onze landsgrenzen. Van supermarktketens en de bloemenveiling tot kleinere kantoren.

Mede door de goede bedrijfsvoering, de lokale betrokkenheid en het verantwoord ondernemen op milieugebied, is Multi Supplies in 2012 uitgeroepen tot Onderneming van het Jaar. “Samen met het team van twintig hardwerkende mensen heb ik dat toch maar voor elkaar gekregen.” Mike is blij dat hij een hechte groep mensen om zich heen heeft staan. Want, zo benadrukt hij, “niets doe ik alleen en ik ben trots op mijn team.”

Zilveren jubileum
De vijftigjarige Mike Multi is door zijn functie als algemeen directeur en zijn betrokkenheid bij vele vrijwilligersprojecten in Aalsmeer veel aan het werk. Het harde werken is hem met de paplepel ingegoten. Als kind hielp Mike mee op de kwekerij van zijn ouders. “Dingen voor anderen doen heb ik van mijn moeder, die ook altijd klaar stond voor iedereen.”

Mike is een echt mensenmens en tevreden met wat hij heeft. “Ik moet er vooral veel voldoening uit kunnen halen en mijn uitdaging vinden in het continu blijven verbeteren van mijn bedrijf.” Vandaag, maandag 2 september, bestaat Multi Supplies 25 jaar. Een bijzondere mijlpaal die Mike niet zomaar voorbij wil laten gaan.

Multi Supplies
F.A. Wentstraat 6
1431 KZ AALSMEER
0297-344285

info@multisupplies.nl
www.multisupplies.nl  

 

Eén reactie

 1. L.S.,

  Vraagje:
  Hebben jullie Pelikan 4001 royal blue vulpeninkt in voorraad?
  (ik heb slechts 1 potje nodig…)

  m.v.g.

  Ton

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel